Solutie pentru diastaza abdominala dupa sarcina

Solutie pentru diastaza abdominala dupa sarcina

Diastaza abdominala presupune o separare a muschilor abdominali si apare mai ales dupa sarcina. Daca si tu ai nascut de curand si nu ai reusit sa revii la forma initiala, la Traieste Sanatos cu Simona iti spunem ce solutii ai la dispozitie.

In primele luni dupa sarcina, este important sa nu iti stresezi organismul prea mult si sa iti dai un ragaz pentru o refacere naturala. Dupa 6-9 luni, daca te simti in putere, poti incepe sa faci si exercitii fizice, pentru a-ti recapata forma initiala. Dar ce faci cand abdomenul tau nu isi revine nici macar dupa sport?

In acel caz, poate fi vorba despre diastaza abdominala. Cum sarcina a pus o presiune foarte mare pe abdomen in timpul sarcinii, se poate intampla ca muschii drepti abdominali sa se indeparteze. „Acest spatiu nu dispare prin exercitii fizice”, avertizeaza dr. Stefan Jianu, medic primar chirurg.

Solutia lui este o interventie chirurgicala, prin care muschii drepti abdominali sa fie apropiati. Despre aceasta interventie iti spunem mai multe acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s