Exercitii pentru un abdomen plat

Cu aceste exercitii scurte si simple, iti formezi un abdomen plat fara a mai fi nevoie sa mai pierzi timpul pe la sala.

Intareste-ti masa musculara de la picioare si abdomen, cu 6 exercitii usoare (care nu te vor tine mai mult de 10 minute), de trei ori pe saptamana.

  • Alpinistul – Iti lucreaza: abdomenul, spatele, bratele si picioarele

Incepi din pozitia de flotare (mainile pe podea, plasate paralel cu umerii tai, iar picioarele intinse in spate). Ar trebui sa ai spatele drept si soldurile sa nu fie ridicate.

Indoaie piciorul drept si adu-l spre piept. Apoi intinde-l si adu-l inapoi in spate. Repeta cu piciorul stang. Alterneaza incet si vezi cate astfel de miscari poti face in 60 de secunde.

miscare1

  • Soldul aplecat – Iti lucreaza: mijlocul, spatele, soldurile si umerii

Sprijinindu-te pe cotul stang, ridica mana dreapta. Cotul tau ar trebui sa fie paralel cu umarul. Intinde piciorul drept, in timp ce iti ridici corpul din cot, si indoaie piciorul stang, tinandu-l pe podea.

Lasa-ti in jos soldurile, apoi ridica-le inapoi. Continua asa timp de 30 de secunde, apoi schimba pozitia.

miscare2

  • Abdomene cu mainile in sageata – Iti lucreaza: mijlocul, spatele, soldurile si umerii

Intinde-te pe spate, cu genunchii indoiti. Concentreaza-te pe muschii abdominali, in timp ce iti ridici partea superioara a corpului de pe podea. In acelasi timp, tine bratele intinse si apropiate (in forma de sageata, cu varful spre picioarele tale).

Cu mainile, ridica-ti trunchiul spre partea stanga a picioarelor, apoi inapoi la mijloc, apoi spre dreapta, apoi inapoi la mijloc. Repeta timp de 30 de secunde, ia o scurta pauza, apoi continua pentru un set de inca 30 de secunde.

miscare3

  • Ridicarea piciorului – Iti lucreaza: mijlocul, spatele, soldurile si umerii

Stai pe spate, sprijinindu-te in coate. Tine-ti mainile pe solduri, pentru a-ti sustine partea de jos a spatelui. Ridica picioarele de pe podea, in timp ce intinzi piciorul stang si il indoi pe cel drept.

Tinand piciorul drept indoit, coboara-ti ambele picioare cativa centimetri, apoi ridica-le la loc. (Pe masura ce le lasi mai jos, cu atat exercitiul va fi mai greu.) Incet, continua asa timp de 30 de secunde, apoi intinde piciorul drept si indoaie-l pe cel stang, continuand pentru inca 30 de secunde.

miscare4

  • Aplecare cu genunchii indoiti – Iti lucreaza: mijlocul, spatele, soldurile si umerii

Departeaza-ti picioarele si indoaie genunchii. Tine spatele drept. Ridica mana dreapta deasupra capului si apleaca-ti corpul spre stanga.

Coboara-ti mana si, in acelasi timp, ridica mana stanga deasupra capului si apleaca-ti corpul spre dreapta. Repeta timp de 60 de secunde.

miscare5

  • Rasucirea trunchiului – Iti lucreaza: mijlocul, spatele, soldurile si umerii

In pozitie ridicata, tine picioarele departate. Ridica bratele deasupra umerilor si indoaie coatele (mainile tale ar trebui sa fie de o parte si alta a urechilor).

Ridica genunchiul stang spre cotul drept, in timp ce iti rasucesti trunchiul. Revino la pozitia initiala. Repeta timp de 30 de secunde, apoi ridica genunchiul drept spre cotul stang tot timp de 30 de secunde.

miscare6Tu ce exercitii pentru abdomen mai stii?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa foto: goodhousekeeping.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s