familie-camping

Sfaturi de siguranta in camping

Fa-ti timp sa iesi cu micutul tau in camping. Iata cateva sfaturi pentru o excursie cat mai amuzanta, desfasurata in siguranta.

Chiar daca nu ti-ai luat concediu inca, poti face o excursie la munte sau la padure in weekend. Iar daca iti doresti sa ii arati copilului tau o experienta plina de aventuri, hai in camping!

Ce invata copilul cand petrece timp in natura

E ceva de munca atunci cand mergi cu cei mici in camping, dar este si o ocazie de a crea amintiri frumoase si de a invata abilitati utile. Desigur, ar fi mult mai usor sa va cazati la o pensiune sau la un hotel, dar o noapte petrecuta in cort poate fi formativa din mai multe puncte de vedere:

  • copilul invata sa respecte si sa iubeasca natura; se va simti mai confortabil la iarba verde;
  • invata sa aprecieze lucrurile marunte – in momentul in care contribuie la construirea focului de tabara si la prepararea mancarii si atunci cand se culca intr-un sac de dormit, cel mic isi va pretui mai mult patul de acasa si mancarea gatita;
  • prin camping, cel mic descopera noi abilitati;
  • afla cum sa se descurce cu putin – in camping, cel mic are ocazia sa vada lumea pe un buget restrans;
  • o evadare din monotonia zilnica.

Siguranta in camping

Sunt cateva lucruri pe care este bine sa le ai in vedere in orice excursie cu micutul tau, astfel incat sa nu se piarda si sa nu se raneasca.

In primul rand, stabiliti impreuna traseul pe care veti merge. Arata-i micutului tau ce inseamna punctele topografice, marcajele pentru diferite tipuri de trasee si cum sa citeasca o harta (mai degraba folositi o harta decat un GPS, pentru ca semnalul s-ar putea sa fie slab in padure). Explica-i importanta lor si stabiliti un plan in caz ca vreunul din voi se pierde. De exemplu, leaga un fluier de gatul copilului tau, ca sa semnalizeze daca s-a intamplat ceva.

Asigura-te ca ai la indemana mereu sticle cu apa si mancare, pentru orice drumetie in care plecati. Nu iti lasa micutul sa manance fructe gasite prin natura sau sa bea apa de la surse care nu prezinta incredere.

De asemenea, invata-ti copilul despre diferite tipuri de plante care ar putea sa ii faca rau – ciuperci, urzici etc. Si apara-ti micutul de insecte precum tantarii sau capusele (cele mai des intalnite prin natura) – exista solutii speciale in acest scop.

Ai grija sa iei la tine haine pentru orice vreme, inclusiv pelerine de ploaie.

In cele din urma, aminteste-ti sa iei la tine mereu trusa de prim ajutor, cand pleci in camping. Este bine sa fii mereu pregatit.

Tu ai iesit pana acum in camping cu micutul tau?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s