Sagetile (de la 9 ani)

Materiale necesare:
O creta.
Pregatirea jocului: Se formeaza doua echipe cu numar egal de participanti. Prin numaratoare se stabileste care din echipe se ascunde si care se pune. Se deseneaza pe jos un cerc mare pe care scrie « Bar ».

Desfasurare: Echipa care se pune isi acopera ochii si incepe sa numere pana la 100. Ca sa nu triseze, este pazita de unul din copiii din echipa adversa. Echipa care se ascunde isi face dinainte un plan si apoi, cand numaratoarea incepe, fuge sa se ascunda. Un membru al acestei echipe are o creta si trebuie sa lase pe jos sageti din loc in loc, dar nu foarte departate unele de altele. Aceste sageti marcheaza directia in care a fugit echipa care se ascunde, dar ele pot pacali pe membrii echipei care se pune, pentru ca pot desemna trasee in cerc, care sa-i incurce.
Dupa ce a sfarsit numaratoarea, echipa care se pune urmeaza sagetile, cautand echipa care se ascunde. Daca o gaseste, amandoua echipele alearga catre « Bar » si cea care ajunge prima (cu toti membrii) striga « Bar ! » si a castigat jocul. Echipa care castiga va fi echipa care se ascunde la urmatorul joc. Devine din ce in ce mai palpitnt pe masura ce se joaca mai multe jocuri, deoarece sagetile incep sa se incurce cu cele de la jocul precedent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s