Rezultate bune la prima proba a Bacalaureatului

Peste 88% dintre elevii care au sustinut proba de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana au primit calificativele „avansat” sau „experimentat”.

Potrivit Ministerului Educatiei, la proba au participat 205.391 elevi din 208.895 inscrisi, rate ridicate de participare inregistrandu-se in Bucuresti si in judetele Constanta si Prahova.

Din totalul candidatilor evaluati, peste 55% (114.505 elevi) au primit calificative de utilizatori experimentati, 32% au obtinut calificative de utilizatori avansati, iar 13% s-au situat la nivelul de utilizator mediu.

Proba orala la limba romana, desfasurata in primele trei zile ale saptamanii trecute, a fost urmata de proba orala la limba materna, sustinuta in perioada 17-19 februarie de peste 9.200 elevi apartinand minoritatilor nationale.

Examenul de Bacalaureat va continua cu proba de evaluare a competentelor digitale, pe care elevii o vor sustine intre 19 si 29 aprilie. Ultima proba orala – a competentelor lingvistice intr-o limba moderna – va fi sustinuta in perioada 31 mai – 4 iunie.  

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s