Reteta cus-cus picant cu legume – pentru copii

Ingrediente cus-cus picant cu legume

Ingrediente(6 portii): 100 gr de cus-cus, 3 ardei grasi in trei culori, un ardei iute, 4 linguri cu otet, 4 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Punem intr-o oala doua linguri cu ulei, cand s-a incins turnam cus cus-ul si il prajim bine pana devine auriu. Adaugam putina apa si putina sare si il lasam sa fiarba 7-10 minute. Cand este gata, strecuram apa si il lasam sa se raceasca intr-un castron. In acest timp, pe un gratar de aragaz coacem ardeii grasi taiati felii. Curatam de coaja ardeii copti si ii taiem felii, pe lungime. Intr-un borcan punem uleiul ramas, otetul, o cana cu apa, ardeiul iute feliat, sare si piper dupa gust si amestecam bine agitand energic borcanul inchis. La sfarsit punem peste cus-cus ardeii copti feliati si socul si amestecam. Se serveste cu frunze proaspte de busuioc sau menta.


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s