Puterea oamenilor introvertiti

In societatea actuala, accentul este pus foarte mult pe sociabilitate, in timp ce oamenii introvertiti sunt marginalizati. Descopera de ce este important sa ii incurajam pe cei taciturni si rezervati sa isi recunoasca propriile puteri.

Adesea, ii judecam gresit pe introvertiti. Spunem ca sunt antisociali, prea timizi, „moi” sau fara initiativa. Susan Cain, „revolutionara tacuta”, explica in aceasta conferinta TED de ce acestia au mai multe de oferit decat ne-am inchipui, intr-un discurs plin de pasiune si bazat pe experiente din trecutul sau.

„Mi s-a transmis ca, intr-un fel, natura mea linistita si introvertita nu era tocmai cel mai bun mod de a fi si ca ar trebui sa ma comport mai mult precum un extrovertit. Si am simtit mereu, in adancurile sufletului meu, ca era ceva gresit si ca introvertitii sunt foarte bine asa cum sunt”, povesteste ea, amintindu-si de o intamplare din copilarie.

Oamenii introvertiti nu sunt cei timizi, care se tem de a fi judecati. In schimb, ei sunt cei care se simt cel mai bine in medii mai linistite. Iar acest lucru este important de realizat de la varste fragede si, mai apoi, recunoscut de institutii precum scolile si locurile de munca.

Urmareste acest Discurs antispalare pe creier cu Susan Cain si afla mai multe despre cei introvertiti, cultura personalitatii si cateva sfaturi despre cum sa te simti bine in pielea ta.

[ted id=1377 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s