Purtarea bebelusului

„Ma indragostisem de mult de ideea purtarii bebelusului si abia asteptam sa intru in randul mamicilor purtarete. Am avut marele noroc sa aflu la timp ce inseamna un sistem ergonomic si sa il deosebesc de cele neergonomice, sau nesanatoase. Sa-ti explic! Intr-un sistem ergonomic spatale copilului e curbat, in forma literei C, iar picioarusele stau in forma literei M, sau broscuta, astfel ca genunchii ii stau mai sus decat fundul.

La sistemele neergonomice, spatele copilului sta drept, iar picioarele ii atarna paralele, fara sa-ti mai spun ca adesea cei mici sunt purtati cu fata catre lume. Intr-un sistem ergonomic, bebelusul va sta mereu cu fata catre corpul parintelui, fie ca e purtat in fata, in spate sau pe sold.
Stiam deci sa-mi port sanatos copilul, dar tot nu stiam ce sa aleg – wrap tesut sau elastic, sling, mei tei sau SSC? Iar am inceput sa studiez si am aflat ca unele sisteme pot fi folosite de la nastere, iar altele abia dupa 5-6 luni. Cu cat aflam mai multe, cu atat imi era mai greu sa ma hotarasc.

Asa ca m-am inscris intr-un grup de babywearing pe facebook si am aflat ca se organizeaza intalniri in toata tara pentru parintii care vor sa probeze diverse sisteme de purtare. Am avut astfel ocazia sa vad cum imi vin diferite modele, m-am convins ca unele nu sunt pe placul meu si incet, incet, m-am hotarat sa-mi port fetita intr-un ssc – sau soft structured carrier. Si de-atunci o port in sistem de fiecare data cand iesim la plimbare.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s