Programul educational Cavity Prevention

DENT ESTET 4 KIDS lanseaza conceptul Cavity Prevention, un program educational ce sustine sanatatea orala a copiilor si a tinerilor prin preventia afectiunilor dentare, obtinuta prin vizita periodica la medicul stomatolog pediatru. In perioada 1 august – 30 septembrie parintii pot afla noutati ale avantajelor igienizarii profesionale si controlului stomatologic o data la 6 luni.

 

Programul se adreseaza in principal parintilor, acestia fiind principalii responsabili in asigurarea sanatatii orale pe termen lung a copiilor lor. “Mai multa preventie, mai putina interventie” este mesajul central transmis in cadrul programului Cavity Prevention, accentuand rolul profilactic pe care il au aceste sedinte de profilaxie.  

Programul Cavity Prevention contine 2 etape: check-up si cleaning, fiind recomandate de 2 ori pe an de catre Asociatia Americana de Stomatologie Pediatrica.  

Prima etapa – check-up presupune realizarea consultatiei si stabilirea statusului dentar al pacientului de catre medicul stomatolog pediatru. Pot fi depistate anomalii (dinti malpozitionati, ocluzie inversa) sau alte afectiuni dentare existente in stadiu incipient, urmand a fi tratate cu minima interventie. Pacientul se va bucura de confort, timp scazut de tratament si economii semnificative pe termen lung.  

A doua etapa – cleaning consta intr-o sedinta completa de profilaxie: detartraj, periaj profesional, air-flow si fluorizare, insotita de instructaj pentru deprinderea corecta a tehnicilor de periaj realizate acasa. Incidenta cariilor la copii este mult mai mare decat la adulti, cifrele aratand ca 52% dintre copiii sub 11 ani au avut deja carii. Rolul profilaxiei este unul extrem de important, reducand cu pana la 80% riscul aparitiei cariilor dentare si fiind realizata de catre cadre medicale specializate in igienizarea profesionala dentara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s