Prima statuie audio care te confrunta cu emotiile parintilor de prematuri

Prima statuie audio care te confrunta cu emotiile parintilor de prematuri

La fiecare 30 de minute, in Romania se naste un copil inainte de termen. Asociatia Unu si Unu da startul unei campanii inedite, cu scopul de a genera solidaritate fata de cauza prematuritatii si de a strange fonduri pentru crearea primului Centru de Sprijin pentru familiile cu bebelusi indelung spitalizati.

In Romania, in 2016, la fiecare 30 de minute s-a nascut un bebelus inainte de termen. In total 19.000 de bebelusi au aparut pe lume inainte de saptamana 37. Peste 35.000 de parinti s-au confruntat anul trecut cu sentimentul de neputinta cauzat de o spitalizare indelungata si nu au stiut la cine sa apeleze pentru sprijin si suport.

Pentru a atrage atentia asupra cauzei, Asociatia Unu si Unu a construit in ParkLake Shopping Center o instalatie interactiva sub forma de casti audio, care te invita ca pentru cateva minute sa traiesti experienta unui parinte de prematur. Intrand in statuia audio de 3 m inaltime, vizitatorul se confrunta cu o avalansa de vesti bune si vesti proaste, un adevarat roller-coaster emotional, pe care familiile de prematuri il traiesc zilnic in spitalele din Romania.

Inaugurarea primei statui audio da startul unei campanii ce are drept scop strangerea de fonduri pentru crearea primului centru multidisciplinar pentru familiile cu copii indelung spitalizati. Acesta va oferi consiliere psihologica pentru parinti, workshopuri si traininguri pentru ei, schimburi de experienta, servicii de follow up pentru copii si terapii de recuperare.

“In 2016, 449 de bebelusi s-au nascut prematur sub 28 de saptamani, 1810 bebelusi nascuti inainte de termen intre 28-31 de saptamani si 6,891 de bebelusi s-au nascut intre 32 – 35 de saptamani, cu o greutate intre 2000 -2499 gr. Datele nu sunt deloc imbucuratoare si cifrele atesta inca odata ca fenomenul prematuritatii continua in Romania sa se situeze la un nivel alarmant, de aceea este extrem de important ca societatea civila, reprezentata de ONG-uri, mass media dar si de sectorul privat sa-si uneasca eforturile pentru a sustine aceste familii”, a spus Diana Gamulescu, vicepresedinte Asociatia Unu si Unu

Statuia audio se va afla in incinta ParkLake Shopping Center pana pe 30 iulie, urmand ca apoi sa fie itinerantt in Bucuresti.

Campania a debutat vineri, 30 iunie, in ParkLake Shopping Center din Capitala. Printre partenerii campaniei se numara ParkLake, GMP PR si Itsy Bitsy FM.

Asociatia Unu si Unu este prima si singura asociatie de parinti care apara drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri si bebelusi spitalizati si ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizarii și dupa externare. In 2016, Asociatia Unu si Unu a sprijinit peste 915 familii, oferindu-le informatii si asistenta, a asigurat peste 150 de ore de terapii de recuperare pentru copii si a acordat gratuit peste 240 de ore de consiliere psihologica in maternitati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s