Prescolarii invata bazele programarii cu acest soricel robot!

In fiecare luni si vineri, de la 9:30 la Itsy Bitsy FM in cadrul emisiunii „Happy Music cu Marius”, Cristian Lacraru de la Scoala IT, ne dezvaluie noutatile in tehnologie si IT. 

Cristian ne-a vorbit despre Code & Go, soricelul robot special conceput pentru a-i inspira pe prescolari sa faca primii pasi spre stiinta, tehnologie, inginerie si matematica, de la o varsta frageda, si pentru a le dezvolta prin joaca o serie de abilitati cognitive importante.

Cu ajutorul acestui soricel robot copiii invata prin joaca, experimenteaza, testeaza, isi exerseaza rabdarea si o iau de la capat daca solutia nu a functionat. Soricelul poate fi programat astfel incat sa traverseze un labirint si sa ajunga la cascaval.

Soricelul robot are la baza conceptul educational STEM, care comaseaza la un loc stiinta, tehnologia, ingineria si matematica, folosind experimente care includ elemente din viata de zi cu zi, cu scopul de a-i ajuta pe copii sa inteleaga cu usurinta si intr-un mod adaptat varstei lor, fenomene si concepte stiintifice.

Afla mai mai multe chiar de la Cristian Lacraru in podcastul de mai jos:

Vezi toate podcasturile emisiunii „Scoala IT cu Cristian Lacraru” AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s