Posibile probleme de rinichi la copii

Posibile probleme de rinichi la copii

In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre un anumit tip de probleme de rinichi la copii, anume malformatiile congenitale urologice. Cum se manifesta? De cate feluri sunt? Ce putem face pentru a le remedia? Afla raspunsurile acum.

In majoritatea cazurilor, malformatiile congenitale urologice pot trece neobservate, o mare parte dintre acestea neavand manifestari grave. De foarte multe ori, nici nu stiu parintii de asta si afla mult mai tarziu, in cursul vietii, intamplator, cand se face un examen de rutina ecografic”, explica dr. Gheorghe Nita, medic primar urolog.

Totusi, este important sa aflam cat mai curand de orice probleme de rinichi la copii, astfel incat sa putem lua niste masuri de siguranta.

La Traieste Sanatos cu Simona, descopera cele mai intalnite forme de malformatii congenitale urologice si sfaturile specialistului.

Cele mai frecvente probleme de rinichi la copii

Malformatiile congenitale urologice pot fi de mai multe tipuri:

  • rinichi unic – copilul se naste cu un singur rinichi;
  • rinichi in potcoava – copilul are un singur rinichi, unit pe centru, in forma de potcoava;
  • rinichi ectopic – unul dintre rinichi nu se afla la locul lui, fiind mult mai jos fata de cum este normal;
  • stenoza de jonctiune pielo-ureterala – strangularea canalului urinar (a ureterului) chiar la plecarea din rinichi; poate determina umflarea rinichiului si este singura forma care necesita interventie.

„Multe dintre ele, cel putin initial, nu au o repercusiune clinica”, explica dr. Gheorghe Nita.

Pentru a evita aparitia unor afectiuni precum infectiile urinare sau litiaza, este insa nevoie sa luam cateva masuri. In primul rand, este nevoie sa ducem micutii la controale anuale, pentru a ne asigura ca malformatia nu a degenerat. Al doilea sfat pentru probleme de rinichi la copii este sa le dam sa consume mai multe lichide decat in mod normal.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s