Loredana Dinu: Scrima m-a pregatit pentru viata

Loredana Dinu: Scrima este un sah in miscare

Spadasina Loredana Dinu, campioana mondiala la scrima, a venit in emisiunea Happy Music cu Ruxandra si Marius, pentru a ne vorbi despre sportul nobil pe care il practica. Asculta podcastul si afla cum si-a inceput ea cariera, ce inseamna scrima pentru ea si cum ii ajuta acest sport si pe alti copii.

In 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Loredana Dinu si echipa ei au luat aurul la proba de spada, de la scrima. Dar chiar si inainte de a primi gloriosul titlu de olpimpice, Loredana si colegele ei au fost de doua ori incununate cu aur la Campionatul Mondial de Spada (in 2010 si 2011) si de patru ori la Campionatul European (in 2006, 2008, 2011 si 2015). „Sunt atatea sentimente pe care le simti atunci cand devii campion olimpic, incat nu stiu care predomina! Te simti foarte recunoscator, simti ca ce ai facut este bine, ai satisfactia aceea a lucrului bine facut, pentru ca ai ajuns acolo”, spune ea.

Insa, faptul ca a ajuns sa practice scrima a fost o intamplare. La 11 ani, dorindu-si sa practice un sport, a incercat sa se inscrie la handbal sau baschet, dar antrenorii nu au ales-o, din pricina constitutiei sale. Din fericire, la scrima a trecut de probe.

„Bineinteles ca eu asociam cu lupta, cu Zorro. Nu stiam mare lucru. Doar ca, atunci cand a intrebat cine vrea sa faca scrima, am fost printre primii copii. Cumva, am vrut sa fiu si eu aleasa undeva. Asa a inceput povestea mea cu scrima”, povesteste Loredana Dinu.

Afla aici ce presupune scrima si ce a invatat Loredana din acest sport nobil.

Loredana Dinu considera scrima a fi un sport complet

In scrima, exista 3 probe, dupa cum ne spune Loredana Dinu: sabia, floreta si spata, ultima proba fiind si cea pe care s-a specializat Loredana.

Sportiva explica faptul ca scrima dezvolta mai multe laturi, nu doar pe cea fizica. Copiii care practica scrima isi dezvolta atentia, concentrarea si gandirea. Totodata, sportul ii invata cum sa isi gaseasca motivatia chiar si atunci cand pierd si cum sa isi duca obiectivele pana la capat.

Scrima este un sah in miscare.

„Poti spune ca este un sah in miscare”, a spus Loredana Dinu. „Este chiar o arta scrima. Este arta de a lovi fara a fi lovit […] Scrima m-a pregatit pentru viata.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s