Picteaza cu sare si lipici!

Copiii sunt foarte creativi cand vine vorba de pictat, gasind mai mereu „acuarele” si planse neconventionale. Talentul operelor nu il contesta nimeni, desi parintii nu sunt mereu incantati de desenele de pe pereti sau de masa pictata cu mancare.

Daca ai un copil caruia ii place sa fie surprins cu idei noi si nastrusnice pentru picturile sale, iata o activitate potrivita pentru el: picturi cu sare si lipici. Sunt usor de realizat si impresionant de frumoase.

Materiale necesare:

  • Hartie cartonata
  • Lipici lichid
  • Sare de masa
  • Acuarele
  • O pensula si un pahar cu apa pentru curatat pensula

Incepe activitatea desenand pe coala de hartie cartonata un desen din lipici. Presara apoi sare peste desen si asigura-te ca ai presarat sare peste tot lipiciul. Scutura sau sufla usor peste desen, sa indepartezi sarea in exces.

Inmoaie pensula in acuarela si atinge usor desenul. Culoarea se va imprastia incet pe suprafata desenata cu lipici, iar culorile diferite se vor intrepatrunde, dand nastere unor nuante foarte frumoase.

Dupa ce ai terminat de pictat, lasa plansa sa se usuce o zi, doua, si expune-o apoi cu mandrie intr-un loc vizibil, sa fie admirata de toata lumea.

Iata si un tutorial video al activitatii:

Sursa: www.artfulparent.com

Poti incerca si alte activitati care implica pictura cu materiale neconventionale:

Picteaza cu lana

Picteaza cu zapada 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s