Ora de Educatie Rutiera in scolile din Bucuresti

Copiii din Bucuresti invata regulile de circulatie la Ora de Educatie Rutiera – un proiect care a ajuns anul acesta la a cincea editie si se desfasoara, pana in iunie 2019, in 140 de scoli.

Proiectul e binevenit si necesar, mai ales ca Bucurestiul este pe primul loc in topul oraselor din Romania unde s-au petrecut accidente in care victime sunt copii (potrivit statistilor Politiei Romane, in perioada 2008-2017, au avut loc 3575 accidente cu victime copii doar in Capitala).

La Ora de educatie rutiera, peste 25.000 de elevi din clasele a treia si a patra vor invata regulile de circulatie in cadrul unor intalniri interactive cu politisti (de la care au ocazia sa afle raspunsuri la intrebari), dar si cu psihologi, care le propun copiilor tot felul de jocuri tematice.

De la regulile despre cum sa traverseze strada corect la cele cu privire la folosirea centurii de siguranta si folosirea scaunului auto pana la regulile care se adreseaza biciclistilor, activitatile de la “Ora de Educatie Rutiera” se invart in jurul celor trei cuvinte cheie: siguranta, implicare si responsabilitate.

“Ora de Educatie Rutiera” este un proiect organizat de Asociatia EDIT, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS si Politia Romana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s