NexT Kids – Jocuri si animatii pentru copii la Festivalul NexT

Festivalul International de Film NexT (7-11 aprilie 2016) gazduieste, pentru cel de-al saptelea an consecutiv, un program special de scurtmetraje, dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani – NexT Kids.

Ca si in editiile anterioare, programul celor mici este compus din doua etape: proiectia filmelor si jocurile derivate din temele sau personajele acestora.

NexT Kids se va desfasura sambata, 9 aprilie 2016, la Cinema Elvire Popesco de la Institutul Francez. Proiectiile vor incepe la orele 10.30 si 11.30. Pretul unui bilet este de 5 lei.

Filmele din programul de anul acesta, 9 scurtmetraje din Taiwan, Spania, Canada, Franta, Ungaria, Olanda si Iran, ne povestesc fara cuvinte, dar cu inventivitate, gratie si umor despre salturi pana la cer, stele cazatoare, lupte, urmariri, acrobatii, zdruncinaturi!

Micutii spectatori, dar si adultii ce-i insotesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie, sunet si montaj de cele mai nastrusnice idei, care numai in filme se pot realiza, de multa zapada in aprilie si chiar si de niste suspans.

Filmele NexT Kids:

Ballone di Cannone, Olanda, 2015 – Noapte dupa noapte, Eduardo, asistat de acrofobul Loet, se ambitioneaza sa execute acrobatii uluitoare sub cupola circului.

Hey Deer!: Ungaria, 2015 – Un cerb da toata ziua zapada, dar cutremurele din fiecare noapte ii ingroapa iar si iar casa in nameti.

Hey Deer

Moon and Wolf/ Lune et le Loup/ Bebe Luna si lupul, Franta, 2014 – Noapte, un oras adormit, o bucatarie pustie, un cuptor cu microunde, un biberon incalzindu-se, o fetita gangurind. Cine o va hrani?

MoonDog/ Cainele lunatic, Spania, 2015 – Spiffy e flamand, asa ca incearca sa devoreze luna.

Moondog2

Music Dances/ Muzica danseaza, Canada, 2015 – Muzica danseaza spune, fara niciun singur cuvant, o poveste despre dragoste, un sentiment des intalnit, si despre modul in care, adesea, oamenii incearca sa o castige.

Mustard/ Mustar, Taiwan, 2015 – Un filmulet animat despre Mustar, un caine din rasa corgi, care isi adora stapanul in asemenea masura incat imediat ce acesta pleaca la serviciu, incepe sa il imite in tot si in toate.

Mustard2_960

Oa, Spania, 2015 – In stepa singuratica a Mongoliei, o stea cazatoare se desprinde din ceruri, schimband destinul unor copii care pornesc intr-o lunga calatorie.

Two Peaches for Three Warriors/ Doua piersici la trei razboinici, Taiwan, 2015 – Trei razboinici nu stiu cum sa imparta doua piersici astfel incat sa aiba fiecare parte egala si ajung sa se lupte cu incrancenare. Cum s-ar putea solutiona problema?

Scarecrow’s Heart/ Ghalb-e-matarsak/ Sufletul sperietorii, Iran, 2015 – In plina iarna, pierduta in mijlocul unui camp inghetat, o vrabiuta se ascunde sub hainele unei sperietori ca sa scape atacurile ciorilor flamande.

Biletele si abonamentele pentru cea de a zecea editie a Festivalului International de Film NexT se pot achizitiona online de pe www.eventbook.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s