Au inceput inscrierile in clasa pregatitoare 2016-2017

UPDATE: 99% dintre cererile de inscriere in clasa pregatitoare, depuse in prima etapa, au fost admise, anunta Ministerul Educatiei. A doua etapa a inscrierilor incepe miercuri, 30 martie, si se incheie vineri, pe 8 aprilie. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 15 aprilie.

Prima etapa a inscrierilor a inceput. Afla aici ce acte ai nevoie pentru a-ti inscrie copilul in clasa pregatitoare, pentru anul scolar 2016 – 2017.

Pana pe 18 martie 2016, se depun cererile de inscriere pentru clasa pregatitoare, pentru prima etapa. Aceste cereri pot fi completate atat in scoli, cat si pe Internet, insa validarea lor se face obligatoriu la secretariate.

Clasa pregatitoare este obligatoriu

Potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial, niciun copil nu va mai putea fi inscris in clasa I fara sa fi urmat clasa pregatitoare.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat:

„La clasa intai vor veni cei care au fost in clasa pregatitoare. Deci pana acum au fost tot felul de exceptii, am trait prin exceptii in ultimii patru ani. (…) De patru ani tot avem exceptii. Anul trecut au fost 2.500 plus exceptii. Vom avea in vedere rezolvarea tuturor cazurilor in favoarea elevului.”

Ce copii pot fi inscrisi in clasa pregatitoare

Inscrierea in aceasta clasa este obligatorie pentru copiii care implinesc varsta de sase ani inainte de 31 august.

In cazul celor care implinesc aceasta varsta in perioada 1 septembrie – 31 decembrie (sau chiar dupa), inscrierea in clasa pregatitoare se poate face numai daca analiza psihosomatica este corespunzatoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisa a parintilor. Daca nu opteaza pentru clasa pregatitoare sau daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice este negativa, parintii acestor copii ii vor inscrie pe acestia la gradinita, in grupa mare.

Acte necesare inscrierii

Pe langa cererea de inscriere, parintii vor depune o copie a actului de identitate propriu si o copie a certificatului de nastere al copilului. Acestea vor fi certificate conform cu originalul de catre se­cretariatul scolii.

In cazurile in care va fi necesara evaluarea dezvoltarii psihosomatice, parintii vor depune si o copie a rezultatului pozitiv al acesteia.

Daca inscrierea se va cere la o alta unitate decat scoala de circumscriptie, parintii vor depune documentele care do­vedesc indeplinirea criteriilor de departajare.

Fiecare scoala a afisat, inclusiv pe site-uri, planul de scolarizare propus dar si numarul de clase zero alocate. De asemenea, pana pe 3 martie, fiecare unitate organizeaza ”Ziua portilor deschise”, in care parintii si copiii pot vizita salile de clasa si se pot interesa despre activitatile specifice clasei pregatitoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s