Matematica distractiva cu braduti de Craciun

Chiar daca in vacanta de iarna copiii abia asteapta sa lase deoparte tot ce tine de scoala, noi am descoperit un joc matematic distractiv, de „sezon”, prin care cel mic poate invata putina matematica si in vacanta.

Jocul consta in asamblarea unor puzzle-uri in forma de braduti de Craciun, pe care ii poti realiza foarte usor, dupa ce pregatesti toate materialele necesare:

  • hartie cartonata verde si maro
  • foarfeca
  • carioci

Noi iti propunem sa faci cate un bradut pentru fiecare cifra, de la 0 la 9, desi poti folosi ideea pentru orice numere doresti.

Decupaza din hartia verde 10 braduti triunghiulari, apoi taie-i in asa fel incat sa formezi 3 trei parti egale (ideal ar fi sa poti taia tot teancul de braduti deodata).

Decupeaza si cate un trunchi dreptunghiular pentru fiecare bradut, dintr-o coala de hartie maro.

Ia o carioca si numeroteaza de la 0 la 9 varfurile bradutilor, deseneaza puncte pe partile din mijloc, iar pe „crengile” de la baza scrie cifrele in cuvinte.

Amesteca toate bucatile de braduti si invita-l pe copil sa potriveasca cei 10 braduti astfel incat cifra desenata sa corespunda cu numarul de puncte si cu cifra scrisa.

Daca vrei poti adapta informatiile de pe braduti in functie de nivelul de cunostinte matematice ale copilului. Poti desena, de exemplu, cifre, numere si simboluri pentru diverse operatii matematice (adunare, scadere, inmultire, impartire).

Sursa: http://www.kindergartenworksheetsandgames.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s