Liderii anului 2019 in implicare in educatie

Scoala romaneasca pune foarte mult accentul pe inteligenta academica, pe ce memoreaza copiii nostri si pe cata infomatie asimileaza. Dar ce se intampla cu inteligenta emotionala? Inteligenta emotionala este corelata cu succesul scolar. Ca un elev sa reuseasca sa colaboreze cu profesorii si cu colegii sai si sa invete usor, este nevoie ca el sa isi recunoasca si sa isi gestioneze emotiile, sa isi dezvolte autocontrolul, empatia si asertivitatea.

Inteligenta emotionala face diferenta cand vine vorba de calitatea vietii, de sanatatea emotionala si de succesul profesional. Din fericire, in ultimul ani, si nu numai, foarte multi specialisti si oameni care isi doresc ca noua generatie sa aiba un cuvant important de spus in societate, au dezvoltat programe si au demarat initiative si campanii menite sa ii ajute pe copii sa devina adulti inteligenti, puternici si siguri pe ei.

Liderii anului 2019 in implicare in educatie sunt:

Simona Ciff, doctor in stiintele educatiei, trainer si initiatoarea proiectului Pasaport pentru Succes

Simona Ciff este doctor in stiintele educatiei, psiholog, trainer și speaker educational, fondatoarea Asociatiei Adventure Life si a proiectului Pasaport pentru Succes.

In 2019 a lansat programul national #Incredere in sine in scoli, nu bullying si a organizat 44 de evenimente la care au participat peste 11.750 de elevi, profesori si parinti si a sustinut peste 600 de ore de training pentru ca in scolile din Romania sa se renunte la metodele care implica rusine, invinovatire si amenintari.

A mai organizat si 10 tabere de inteligenta emotionala cu adolescenti, unde au participat 614 copii care au invatat practic cum sa aiba incredere in ei, cum sa isi controleze emotiile, cum sa invete pentru examene, sa vorbeasca in public, sa isi aleaga profesia, sa aiba bazele unei educatie financiare sanatoase. Simona spera ca generatiile care urmeaza o sa aiba incredere in ele si sa nu mai plece capul de rusine ca sunt romani.

Tudor Chirila, artist, influencer

Actor, muzician, compozitor si producator, Tudor Chirila este tatal a doi baieti si o personalitate puternica si controversata. Autentic si direct, Tudor Chirila isi foloseste vocea curajos, nu doar ca muzician, dar si ca parinte si cetatean, pentru a atrage atentia asupra problemelor din societatea romaneasca, in special din educatie. In 2019 a lansat, alaturi de colegii din trupa Vama, piesa „Pe de rost“, un manifest ce vizeaza problemele din sistemul de invaţamant romanesc.

Mai mult, Tudor Chirila a initiat si a depus la Ministerul Educatiei o petitite semnata de zeci de mii de romani, in care cere construirea unui nou sistem de invatamant, care sa puna cu adevarat in centrul sau elevul.

Tudor Chirila a vorbit despre un astfel de sistem si celor peste 1300 de profesori prezenti la Zilele SuperTeach organizate la Cluj, unde a avut un discurs puternic si profund.

Urania Cremene, expert in parenting, initiatoarea programului „Stima De Sine Conteaza”

Urania Cremene este mama si, probabil, cel mai apreciat expert in Parenting din Romania. Are o experienta de peste 15 ani ca trainer si public speaker, iar in ultimii trei ani a organizat peste 300 de seminarii gratuite de parenting, conferinte si workshop-uri intensive la care au participat peste 70.000 de parinti din toata tara.

Ea a lansat in octombrie 2019 campania #StimaDeSineConteaza – o campanie pentru sanatatea emotionala a Romaniei, menita sa ajute generatiile noi sa creasca altfel decat majoritatea adultilor romani. Prin seminariile „Stima de Sine la Copii – Principalul ingredient al succesului”, campania si-a propus sa ridice nivelul de constientizare al parintilor despre importanta cresterii copiilor cu o stima de sine sanatoasa, dar si sa le ofere informatiile si instrumente prin care o pot face usor.

Impreuna cu trainerii All About Parenting – Florin Amariei, Valentin Nicolae, Maria Tolescu si Daniel Cirt seminarul a ajuns in 22 de orase in 2019.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s