Joc de memorie cu lista de cumparaturi

Memoria este o capacitate extraordinara a mintii, care functioneaza cu atat mai bine cu cat avem grija sa o antrenam constant. Putem face asta printr-o multime de metode, de la invatarea de cantece si poezii pana la memorarea de date istorice sau formule matematice.

Ii poti pune memoria copilului tau la treaba si prin cateva jocuri simpatice, cum ar fi jocul de testat memoria. Noi am jucat cu mare placere in familie lista de cumparaturi, un joc simplu si amuzant, pe care cei mici il indragesc imediat.

In ce consta:

Pentru joc e nevoie de cel putin doua persoane. Una din ele incepe sa spuna o poveste in care inventeaza o vizita la magazin si enumera diverse lucruri pe care le-a cumparat. Daca e posibil, povestitorul poate nota pe o foaie de hartie toate lucrurile pe care le enumera.

Ceilalti participanti trebuie sa fie foarte atenti la povestea pe care o aud, pentru a memora cat mai multe obiecte din lista de cumparaturi. Dupa ce „povestitorul” isi incheie povestea, restul participantilor trebuie sa incerce sa-si aminteasca si sa noteze (sau sa deseneze) cat mai multe lucruri cumparate de povestitor de la magazin.

Jocul poate fi jucat si fara foaie si pix, astfel ca il poti tine minte si juca cu piticul tau oriunde doriti, in masina sau in sala de asteptare de la doctor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s