In iunie, FIEdu transforma Ploiestiul in capitala educatiei!

In iunie, FIEdu transforma Ploiestiul in capitala educatiei!

Asociatia Iubesc Ploiestiiimpreuna cu Centrul Educational de Inspiratie Finlandeza Yuppy Koti si Fundatia Seeding Knowledge, organizeaza pe 10 si 11 iunie, la Ploiesti, pentru al doilea an consecutiv, Festivalul International de Educatie – FIEdu, cu participarea unora dintre cei mai importanti actori din educatie din Romania si din strainatate.

FIEdu vine cu un concept unic in Romania si in Europa de Est. Este un eveniment non-profit, creativ si accesibil, care incurajeaza si sustine colaborarea la nivel national si international. Aducem impreuna factori de decizie, directori de scoli, cercetatori din domeniul educatiei, profesori, parinti si copii. De asemenea, cele mai recente descoperiri stiintifice si cele mai bune practici educationale din lume devin accesibile publicului roman, cu scopul de a putea fi implementate in scoli spre beneficiul copiilor si al intregii societati.

Anul acesta, evenimentul se bucura de prezenta unor experti educationali de pe trei continente, respectiv sase tari: Finlanda, Estonia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Singapore.

Participantii la festival vor asista la discursuri inspirationale, ateliere practice, sesiuni de networking si expozitii

In perioada 10-11 iunie 2017, pasionatii de educatie vor putea lua parte la:

  • Sesiuni in plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiesti
  • Ateliere practice pentru profesori si parinti la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiesti si Sala de Studiu a Muzeului Omului
  • Smart Gallery Galeria de materiale si soft-uri educationale din Romania si din strainatate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti
  • Kids Outdoor Festival – Festivalul in aer liber pentru copii – eveniment organizat de Fundatia Seeding Knowledge, la care copiii care isi insotesc parintii la festival si nu numai pot participa gratuit – se va desfasura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiesti si pe esplanada Palatului Culturii

Printre temele ce vor fi dezbatute la Festival se numara: colaborarea dintre parinti-copii-profesori, modalitati de reducere a birocratiei in sistemul de invatamant, dobandirea si imbunatatirea continua a inteligentei emotionale, experiente de invatare in muzee si palate, eficientizarea lecturii si importanta viziunii liderilor din educatie, educatia financiara, metode moderne de predare a matematicii, experiente inedite de invatare si descoperire a lumii de catre prescolari.

Tema educatiei de calitate pe lista temelor de interes major

FIEdu isi propune sa schimbe discursul existent axat pe probleme cu un discurs bazat pe solutii. Conferinta din 2015 si apoi FIEdu 2016, avand impreuna 500 de participanti, au adus notorietate Asociatiei Iubesc Ploiestii, creandu-se premisele pentru a continua organizarea festivalului la Ploiesti. Acest fapt denota o reala nevoie de inovare a oamenilor care alcatuiesc sistemul educational romanesc.

Nu toti profesorii din Romania reusesc sa ia parte la proiecte de mobilitati de tipul Erasmus Plus. Astfel, in feedbackul primit de la profesori, s-a facut referire la faptul ca si-au permis sa ia parte la un eveniment de talie internationala fara sa calatoreasca intr-o alta tara si fara costuri exorbitante.

Ca orice investitie in educatie, impactul este unul semnificativ si cu efecte pe termen lung. Ne dorim ca proiectul sa schimbe discursul general din educatie, aducand educatia pe lista de prioritati in micile comunitati, dar si la nivel national. Consideram ca un festival este un prilej oportun pentru actorii importanti din educatie sa intre in dialog, sa ia contact cu realitatea din sistemul educational romanesc actual si cu realitatea altor sisteme. Romania, ca orice alta tara a lumii, are nevoie de o educatie puternica, moderna si actualizata, iar acest lucru se poate realiza doar daca oamenii care creeaza sisteme impart acelasi spatiu de inalta calitate.”, sustine Alexandra Anton, CEO FIEdu.

Programul integral al evenimentului este disponibil online la www.fiedu.ro.

Inscrierile se realizeaza exclusiv online, iar preturile variaza intre 125 si 300 lei pentru cele doua zile de festival.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s