Idei de martisoare handmade

Peste putin timp, vom sarbatori Martisorul. Traditia spune ca, la 1 martie, baietii ofera martisoare tuturor fetelor si femeilor din viata lor. Asa ca, iti propun cateva idei de facut martisoare creative si originale.

Astfel, copiii isi pot exersa abilitatile artistico-plastice, pot realiza creatii unice, iar imaginatia este pusa in valoare de originalitatea si unicitatea fiecarui martisor confectionat de ei.

Iti prezint cateva idei de confectionare de martisoare din diverse materiale, pe care le poti face acasa, impreuna cu toata familia.

1. Martisoare cu margelute

Materiale necesare: coli de carton colorat (din orice librarie), lipici, margelute, ata, snur de martisor

Confectionare: se taie cartonul in forma de patrat ( poti folosi si o foarfeca cu model), apoi patratele sau cercuri mai mici. Se lipeste un patrat (cerc) mic pe un patrat mare – de preferabil de culori diferite, apoi se da cu lipici pe patratul mic si se presara margelutele.

In loc de patratul mic, putem rasuci hartia colorata si apoi s-o infasuram cu ata. Se da cu lipici pe ata si se presara margelutele.

2. Martisoare flori

Materiale necesare: plastelina, carton colorat, culori tempera, snururi de martisor, lipici.

Confectionare: se modeleaza plastilina in forma unui patrat sau cerc si apoi se lipeste pe cartonul colorat. Se picteaza diverse flori pe plastelina. (vezi ghiocelul)
Florile pot fi modelate la randul lor, nemaiutilizand culori tempera (vezi laleaua)

3. Martisoare litere

Materiale necesare: plastelina, carton colorat, lipici, paste in forma de litere

Confectionare: Se modeleaza plastelina in forma de carte si apoi se aseza literele pe aceasta, apasand usor. Se lipeste cartea pe cartonul colorat si se adauga snurul.
(vezi cartea martisor)

4. Martisoare fluturasi

Materiale necesare: paine, forme de biscuiti (flurasi), culori tempera, carton colorat, lipici si snur de martisor.

Confectionare: Se taie painea felii si cu ajutorul formei matrita se formeaza din miezul acesteia un fluturas. Se lasa pinea la uscat, iar dupa o zi-doua se picteaza fluturasul, fara insa a utiliza multa apa, deoarece se inmoaie painea. Dupa ce s-a uscat, se lipeste fluturasul pe cartonul colorat si se aplica snurul.

5. Martisoare cu ochi nebuni

Materiale necesare: carton colorat, creioane, o punga cu googly eyes si snur de martisor.

Confectionare: Deseneaza pe bucatile de carton diverse forme. Decupeaza-le, iar apoi „ofera-le o personalitate”, aplicand googly eyes. Nu iti trebuie lipici pentru ca acesti ochisori au deja adeziv pe spate. Eventual, poti desena si zambete pe forme – cine poate rezista o fata zambareata care se uita in toate directiile?

Vezi si:

Mai ai si alte idei de martisoare handmade? Spune-ne in rubrica de comentarii.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s