Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Programe pentru Profesori

Elevii au mare nevoie de sustinere emotionala si de motivatie din partea cadrelor didactice, pe langa informatii. La urma urmei, asta face diferenta intre un profesor bun la clasa si un profesor care are puterea de a influenta pozitiv alegerile de viata ale elevilor sai.

La Gala Itsy Bitsy 2019 – Lideri pentru Liderasi, recunoastem meritele oamenilor valorosi, pentru care imbunatatirea calitatii educatiei din Romania este o prioritate. Premiem liderii care in ultimul an au demarat proiecte si programe de formare pentru profesori, iar nominalizatii de anul acesta sunt:

Cristina Gheorghe

Cristina Gheorghe a fondat proiectul SuperTeach impreuna cu Dragos Anastasiu, Alexandru Ghita si Felix Tataru. De asemenea, ea a initiat Institutul Dezvoltarii Personale si conduce Gradinita, Scoala si Liceul Varlaam din Iasi.

Pentru a veni in intampinarea tuturor cadrelor didactice care vor sa lase o amprenta semnificativa in alegerile de viata ale elevilor lor, Cristina Gheorghe a pus bazele Conferintelor SuperTeach si programului de formare Mentalitate Deschisa in Educatie, la care au participat pana acum peste 3000 de profesori.

Conferintele SuperTeach sunt dedicate profesorilor care isi doresc si care obisnuiesc sa faca lucrurile altfel in clase, care reusesc sa se abata de la sistemul clasic de predare pentru a oferi o experienta educationala placuta elevilor. In anul 2018, Conferintele Super Teach s-au desfasurat in cinci orase din tara.

Programul de formare Mentalitatea Deschisa in Educatie sau Outward Mindset in Education, este menit sa aduca o viziune proaspata profesorilor, sa le ofere atat inspiratia cat si o serie de instrumente care sa ii sprijine ca activitatea lor sa fie din ce in ce mai centrata pe elevi si nu pe competente.

Valentina Secara

Valentina Secara este promotor al conceptului de educatie timpurie in Romania, fondatoarea gradinitei cu profil britanic Acorns Nursery si presedintele Fundatiei Acorns, prin intermediul careia organizeaza anual Conferinta de educatie timpurie First7.

Valentina Secara crede cu tarie in nevoia unei pregatiri constante si de cea mai buna calitate pentru personalul educational din Romania, motiv pentru care, prin First 7, divizia de evenimente a fundației Acorns, a organizat primul seminar de educatie timpurie pentru personalul din sistemul de invatamant romanesc, a condus proiecte de voluntariat in crese si gradinite de stat, iar in anul 2012 a pus bazele Conferintei de Educatie Timpurie.

Editia din 2018 a Conferintei a avut loc la Bucuresti si a adus impreuna 5 experti internationali si 140 de participanti din 38 de localitati ale Romaniei. Ajunsa la a 6-a editie in 2019, Conferinta de Educatie Timpurie isi propune sa contribuie la imbunatatirea sistemului educational prin sesiuni de formare cu acces gratuit pentru personalul didactic din crese, gradinite si scoli primare de stat.

Silvia Toth

Cea mai mare dorinta a Silviei Toth, project manager AVE Romania, Asociatia Pentru Valori In Educatie, este sa transforme sistemul educational din Romania intr-unul care sa promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipa si responsabilitatea. Scopul Silviei Toth, alaturi de intreaga echipa AVE Romania, este ca in maximum 20 de ani, sistemul educational romanesc sa se situeze in primele 20 de sisteme educationale din Europa.

La finele anului trecut, AVE Romania a organizat Edu Leaders Forum – cel mai inovator eveniment dedicat liderilor din educatie si business, care a strans la un loc 250 de directori si inspectori scolari, 150 de manageri si antreprenori din business, 10 ONG-uri din educatie, 5 speakeri internationali.

AVE Romania a pus, de asemenea, bazele primului program de leadership din Romania dedicat directorilor de scoli. Academia de Leadership si Management Scolar are la baza un proces personalizat de dezvoltare a abilitatilor de leadership pentru directorii de scoli din intreaga tara. Scopul urmarit este de a reduce abandonul scolar, analfabetismul functional, de a creste rata de promovabilitate si de a imbunatati rezultatele elevilor obtinute la examenul de Bacalaureat si la testele PISA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s