Felicitare pop-up din inimi curcubeu

Felicitarile raman unul dintre darurile cel mai usor de facut, mai ales de catre copii. In plus, nu ai nevoie de o ocazie speciala pentru a le oferite, mai ales parintilor sau bunicilor.

Daca vrei sa surprinzi cu o felicitare originala, iti recomandam o felicitare pop-up din inimi curcubeu. Pe noi ne-a cucerit iremediabil si ne-am promis ca vor incerca si noi sa facem astfel de felicitari. Par destul de simplu de realizat, daca urmezi cu atentie pasii tutorialului.

Materiale necesare:

  • coli de hartie in culorile curcubeului (sau in orice combinatie de culori doresti) + 2 coli de hartie colorata (de preferat, in alte culori)
  • foarfeca
  • creion sau carioca
  • rigla
  • lipici

Pentru inceput, decupeaza 7 inimioare in culorile curcubeului. Taie apoi pe lungime o fasie dintr-o coala de hartie, lata cat inimioarele.

Aseaza o inimioara la baza fasiei de hartie si foloseste rigla sa tragi o linie fix deasupra inimii. Deseneaza inca 6 linii deasupra acesteia, la distante egale, de cate 1 cm, apoi trage inca o linie pe lungimea fasiei de hartie, intre prima si ultima linie.

Indoaie fasia de hartie pe liniile desenate, apoi incepe sa lipesti inimioarele. Pune putin lipici pe una din inimioarele de hartie, apoi lipeste-o pe fasie astfel incat marginea de sus sa atinga cea de-a doua linie desenata (de jos in sus). Lipeste peste ea urmatoarea inimioara, cu marginea de sus atingand urmatoarea linie desenata. Continua sa lipesti astfel toate cele 7 inimi colorate, apoi da fasia de hartie in doua, avand grija sa o indoi din ultima linie desenata (de jos in sus).

Decupeaza o alta fasie de hartie, la fel de lata ca inaltimea unei inimioare si lata de aproximativ 20 cm. Lipeste-o pe spatele fasiei cu inimioare, chiar in dreptul primei inimioare lipite, apoi trage usor de ea, in asa fel incat sa formezi o cruce din cele doua fasii de hartie.

Realizeaza copertile felicitarii, indoind pe jumatate o coala de hartie, si lipeste fasiile cu inimioare in interiorul felicitarii, chiar in mijloc. Trage usor de capatul fasiei pe care ai lipit inimioarele si vei observa cu incantare cum acestea se rotesc uimitor de frumos. Poti chiar sa scrii un mesaj pe fasia de hartie, apoi sa impingi inapoi fasia cu inimioare, pentru a deveni un mesaj „secret”.

Nu in ultimul rand, decoreaza coperta felicitarii cu alte inimioare decupate din colile folosite deja sau cu orice fel de model doresti. Interiorul felicitarii conteaza cel mai mult, iar oricine va primi in dar o asemenea surpriza va fi foarte fericit!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s