Fara pedepse, fara recompense. Dar cum?

Toti specialistii in parenting recomanda o educatie fara pedepse sau recompense. Dar cum faci asta, concret? Afla acum, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Mihaela Berechet, instructor de Aware Parenting, explica ce inseamna sa fii un parinte „treaz”. A fi un parinte constient inseamna ca, desi iti orientezi eforturile spre binele copilului tau, mergi in ritmul sau, fara a-l grabi, eticheta sau compara.

In acelasi timp, parintele constient este atent si la propriile nevoi, pentru ca nu poti face un bine cuiva fara sa iti fie si tie bine mai intai.

„Fie ca vorbim despre lucruri pe care le-am invatat de la parintii nostri sau modul in care se desfasoara o zi a noastra, cu bune si cu rele, este important sa ne dam seama ce ne afecteaza in relatia cu cei mici si, de asemenea, sa incercam de fiecare data sa devenim mai buni, pentru noi, astfel incat si copiii nostri sa aiba de castigat”, explica Mihaela Berechet.

Atentie insa! Doar pentru ca nu folosesti pedepse sau recompense, nu inseamna ca cel mic „ti se va urca in cap”. Folosindu-te de limite, iti ghidezi copilul cu blandete spre drumul pe care vrea sa mearga.

Afla aici mai multe despre cum sa fii un parinte constient.


Un comentariu la „Fara pedepse, fara recompense. Dar cum?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s