Depresia postnatala afecteaza si taticii

Unul din zece barbati care au devenit recent tatici trece prin stari depresive cauzate de lipsa somnului si de noile responsabilitati care apar dupa nasterea copilului, sustin oamenii de stiinta americani.

Cercetatorii de la Eastern Virginia Medical School au reanalizat rezultatele a 43 de studii la care au participat peste 28.000 de parinti din 16 state.

Ei au observat ca proaspetii tatici sunt in general mai fericiti in primele saptamani dupa nasterea copilului, iar depresia se manifesta dupa trei pana la sase luni. In aceasta perioada, intre 10 si 25% din tatici sufera de depresie postnatala, au descoperit cercetatorii, potrivit MedLive.ro.

In plus, taticii sunt mai predispusi la depresie postnatala daca si partenerele lor trec prin aceeasi stare.

Realizatorii studiului recomanda, astfel, imbunatatirea programelor de depistare si de asigurare a unui tratament de specialitate pentru tatii care prezinta riscul de a dezvolta depresie postnatala, in contextul in care tot mai multe date arata ca starile psihice ale parintilor afecteaza foarte mult dezvoltarea emotionala si comportamentala a copiilor.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s