De ce se deformeaza coloana vertebrala?

Postura pe care o avem este foarte importanta. Inca din copilarie este indicat sa ne obisnuim copiii sa aiba o pozitie corecta a spatelui. Trunchiul, coapsa si gamba trebuie sa formeze unghi de 90 de grade, iar coatele sa fie pe masa de scris inclinate la 15 grade. O pozitie corecta ne asigura si o respiratie corecta, nu doar beneficii pentru coloana vertebrala. Daca stam aplecati asupra mesei, diafragma este blocata si astfel nu putem respira cum trebuie.

Suntem oare constienti intotdeauna de faptul ca anumite obiceiuri nesanatoase duc la deformari ale coloanei vertebrale? Si cel mai rau au de suferit copiii. Care sunt aceste obiceiuri vicioase? Ce este de facut? Aflam astazi la Traieste sanatos cu Simona, de la dr. Elena Caciulan, profesor de kinetoterapie.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s