De-a spionii (de la 10 ani)

Este un joc care implica un numar mare de copii, impartiti in doua echipe si poate dura chiar luni de zile.
Materiale necesare :
Cate un caiet pentru fiecare echipa, creioane, coli, reviste, fotografii, etc.

Pregatire:
Copiii se impart in doua tabere. Este ales un copil care sa noteze activitatile grupului intr-un caiet, pe post de jurnal.

Desfasurare:
Fiecare echipa isi va construi propriul plan de spionaj si obiectivele (de exemplu: pentru a cunoaste cat mai multe tari, orase, se vor documenta, astfel incat cealalta echipa sa nu stie ce informatii au, ce lucruri noi au descoperit, etc).
Cu timpul, se pot coopta alti copii in echipa, fara sa fie instiintata echipa adversa.
Este important ca fiecare membru sa aiba cate un rol: unul sa caute imagini din reviste despre o pestera sau un animal pe cale de disparitie (depinde ce tema au ales), altii incearca sa afle cum pot ajunge acolo, etc.
Regula jocului este ca tema generala sa fie comuna ambelor echipe (ex : « Animale pe cale de disparitie ») , dar fiecare echipa sa se ghideze dupa propriul plan, iar adversarii sa nu le afle informatiile.
Se poate stabili un termen (ex: 2 saptamani), iar cand expira termenul, echipele se intalnesc si fiecare spune ce a descoperit. Daca exista informatii similare, acestea nu se puncteaza, dar daca una din echipe are o informatie pe care cealalta nu a descoperit-o, atunci i se acorda 1 punct. Castiga echipa cu cele mai multe puncte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s