Cum sa ai o garderoba rezistenta in timp

Daca simti ca ai ajuns sa iti schimbi hainele mult prea des, iata cateva sfaturi pentru o garderoba rezistenta in timp.

Fie ca s-au rupt, fie ca nu iti mai vin, fie ca, pur si simplu, ti se par demodate, te vezi nevoita sa iti schimbi garderoba. „Nevoita” e mult spus, pentru ca, trebuie sa recunoastem, cumparaturile de haine fac parte din micile noastre placeri.

Insa, cand ajungi mai des decat ai vrea prin magazinele de haine, inseamna ca este nevoie sa schimbi ceva. Pana la urma, cele mai multe dintre noi, nu avem timp si bani sa iesim la cumparaturi saptamanal. Asa ca, iata cateva idei care sa te ajute sa ai o garderoba mai durabila.

  • Alege haine care sa te reprezinte

Daca la 20 de ani inca facem experimente cu propriul stil vestimentar, la 30-40, deja stim cam ce mesaj vrem sa transmitem prin hainele pe care le purtam. Nu te forta sa iti cumperi lucruri pe care poate, la un moment dat, cand va fi cazul le vei purta; pentru ca nu se va intampla.

Daca lucrezi intr-un loc unde ti se cere o tinuta mai formala, dar tu te simti confortabil in blugi, iti sugerez sa cauti metode de a combina cele doua lumi, astfel incat sa ai in dulap haine care sa iti placa. De exemplu, incearca niste blugi negri, simpli, cu o camasa mai larga, care sa nu para ca te strange de gat de fiecare data cand o inchei. Din nou, acest sfat este pentru cele care prefera un look mai informal. Important este sa nu te fortezi intr-o directie, ci sa iti impui propriul stil (semnatura) in garderoba ta.

  • Alege calitatea, nu cantitatea

Iti voi oferi un exemplu foarte simplu. Eu sunt o persoana foarte friguroasa. Asa ca, iarna sau in zilele in care temperatura scade foarte mult, am de ales intre doua variante: pun vreo 2-3 pulovere din diverse materiale pe mine, unele peste altele, pana ajung sa fiu o bila invincibila in fata frigului, fie ma imbrac cu UN SINGUR pulover de casmir si nu numai ca ma simt confortabil, dar mi se vede si talia prin haina. Ce-i drept, cele 2-3 pulovere din prima varianta costa, la un loc, cat un singur pulover de casmir. DAR vin si cu probleme: se rup mai repede, transpir in ele, nu tin de cald etc.

Asa ca, am invatat ca mai bine aleg un singur obiect de calitate, in loc sa iau chilipiruri care tin doar cateva luni si care nici nu sunt prea folositoare.

La fel si cu pantalonii. In special la blugi, vei simti imediat calitatea. Opteaza pentru un material mai gros si, eventual, de marca. Da, vor costa mai mult, dar cei ieftini se subtiaza mai repede.

In ceea ce priveste tricourile si camasile, mergi spre materiale naturale. De obicei, bluzele din viscoza, poliamida si alte plastice sunt mai ieftine decat cele din bumbac sau in. Pe de alta parte, nu numai ca sunt materiale de proasta calitate, dar, in anumite cazuri, pot chiar sa faca rau pielii.

Daca ti se par prea costisitoare hainele din magazinele de marca, poti cauta prin outleturi sau prin magazine second hand. Se gasesc haine de o calitate foarte buna pe acolo, dar sunt cam ascunse, asa ca va trebui sa cauti ceva vreme.

  • Alege haine care trec testul timpului

Era o vreme in care pantalonii evazati erau la moda. Alta data, se purtau ponchourile. Sau franjurile. Sau paietele. Si putem continua asa la nesfarsit. Dar tendintele vin si pleaca, iar din toate elementele unui sezon putine raman. Nu spune nimeni ca aceste mode nu vor reveni, dar nici nu trebuie sa iti umpli dulapul cu fuste roz, doar pentru ca sunt la moda acum.

Sigur, fa-ti o placere, din cand in cand, si ia-ti ceva care ti-a atras privirea in sezonul actual. Dar nu iti baza intreaga garderoba pe tendinte.

  • Alege hainele potrivite pentru situatiile potrivite

Daca stii ca ai mult de mers intr-o anumita zi, nu purta cele mai inalte tocuri pe care le ai in dulap. Nu numai ca iti vor distruge picioarele, dar vei strica pantofii si, in scurt timp vei fi nevoita sa dai banii pe altii.

O garderoba bine pusa la punct trebuie sa fie compusa din haine pentru orice situatie. Nu trebuie sa ai 10 perechi de pantaloni de urcat pe munte, dar nu strica sa ai macar o pereche la indemana, pentru cazul in care pleci intr-o excursie in familie, sa zicem.

  • Alege haine pe care sa le poti combina usor

Stii cum, in unele reviste de moda, erau articole care iti aratau cum poti folosi 5 piese vestimentare pentru a-ti face o garderoba pentru o saptamana? Asta poti face si tu. Chiar daca ai mai putine haine in dulap, important este sa fie in armonie unele cu altele, astfel incat sa le poti combina intre ele.

Asa ca, data viitoare cand iti faci curat prin dulap, incearca sa te organizezi dupa sfaturile de mai sus si vei vedea o adevarata schimbare in bine.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s