Construieste un proiector pentru telefonul mobil

Poti construi un proiector de filme foarte simplu, cu putine materiale si putini bani. Este un experiment interactiv, de care va puteti bucura in familie!

Nu trebuie sa cumperi un proiector scump pentru a vedea filme sau clipuri. Iti poti construi chiar tu unul, daca ai un smartphone.

Ai nevoie de:

  • o lupa;
  • o cutie de pantofi (destul de groasa);
  • banda izolatoare neagra;
  • un cutter;
  • o agrafa de birou;
  • un smartphone.

Cum se face:

In primul rand, este important ca lupa sa aiba forma de cerc. Daca are maner, taie-l. Practic, ai nevoie de o lentila circulara.

Pe o parte a cutiei, taie un cerc de dimensiunea lupei (ca in imaginea de mai jos). Fixeaza lupa in acel cerc, folosind banda izolatoare. Asigura-te ca intra si sta cat mai fix, astfel incat sa nu poata patrunde niciun pic de lumina in cutie.

01Apoi, indoaie agrafa de birou, pentru a crea un suport pentru telefonul mobil. Sau, poti crea unul dintr-un carton mai gros sau poate ai deja un suport. Unii au creat un suport din plastilina. Important este sa intre in cutie.

02In principiu, proiectorul tau este gata. Mai trebuie doar un lucru de facut: pozitionarea corecta a telefonului. Aici, unde asezi in cutie telefonul depinde de marimea si puterea lupei. Va fi nevoie sa faci cateva experimente, pana gasesti locul ideal, in care imaginea este clara. De asemenea, tine cont de faptul ca orice imagine proiectata, in momentul in care trece prin lentila, se roteste la 180 de grade; intra in setarile telefonului pentru a roti imaginea.

Odata ce ai trecut de etapa experimentelor, te poti bucura de filmuletele din telefonul tau, proiectate pe un perete!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s