Cum Petrecem Minivacanța de Ziua Națională a României

Minivacanța de Ziua Națională a României vine în 2018 cu 3 zile de weekend rece de iarnă în care soarele cu dinți ne va invita să ieșim la festivități de 1 Decembrie și activități de tot soiul pentru copii și părinți. Vezi lista de recomandări GOKID pentru perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

De Ziua Națională mergem la parada de la Arcul de Triumf, ne testăm creativitatea la atelierele cu specific național: pictură de motive naționale pe ceramică sau de icone pe sticlă, de decorare și creare a hărții României. Nu uităm că își deschid porțile câteva dintre festivalurile de Crăciun și că în perioada aceasta Opera Comică pentru Copii ne așteaptă la spectacole. Duminică Teatrul Ion Creangă ne așteaptă cu o poveste originală despre emoții, imaginație și curaj, trupa Pam Pam le arată celor mici cum sărbătoresc iarna copiii din alte țări , iar Institutul Francez ne așteaptă în laboratorul de nesupunere creativă, unde ne vom putea exprima propriile idei și gânduri legate de poveștile din cartea 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă.

VINERI | 30 NOIEMBRIE 2018

La mulți ani Andrei și Andreea!

COLINDE

1. Strânge-ți gașca și hai la colindat! Îți place să cânți colinde și vrei să iei cina cu celebra cântăreață Delia? Atunci adună-ți câțiva prieteni și hai în concurs! Ce trebuie să faci? Formează un grup vocal de minimum 3 și maximum 10 persoane și…vezi detalii în Olimpiada Colindătorilor la Opera Comică.

TÂRG

2. Târgul de Crăciun Oficial al Capitalei se deschide anul acesta în 30 noiembrie și găzduiește concerte și spectacole, un târg tradițional format din peste 100 de căsuțe cu decorațiuni și produse de sezon, precum și o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice. Casa magică a lui Moș Crăciun este destinația favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moșul și elfii săi așteaptă vizitele celor mici și scrisorile cu dorințe pentru cadourile de Crăciun.

SÂMBĂTĂ | 1 DECEMBRIE 2018

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

3. De Ziua Națională a României Iacarii Acrobati, singura formatie de acrobatie aeriana din Romania care isi sustine activitatea din fonduri proprii si cu ajutorul sponsorilor, te invită să le vezi acrobațiile de festivitățile de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf în București. În același timp bucureștenii sunt așteptați la parada militară de la Arcul de Triumf, un eveniment care va incepe la ora 10.00 si va dura două ore. Anul acesta parada de 1 Decembrie va fi deschisă în premieră de forţele aeriene, cu 50 de aeronave care vor survola Arcul de Triumf.

4. Muzeul Naţional Cotroceni vă invită să sărbătoriţi Ziua Naţională a României printr-o remarcabilă incursiune în istoria locului în care Regele Ferdinand a semnat “Proclamaţia către ţară”, prin care se afirma idealul naţional – unirea Transilvaniei şi Bucovinei cu România. Pe lângă povestea impresionantă a ansamblului Cotroceni, vizitatorii vor avea ocazia să fie martorii unei expoziţii eveniment – „Marea Unirea. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”.

ATELIER DEZVOLTARE PERSONALĂ

5. Incredere în sine, gândire pozitivă, răbdare, perseverența, lucrul în echipă, cum sa te uiti la ce ai tu special si sa nu te compari cu altii sau bullying, totul prin povesti si jocuri. Copiii se distreaza de minune si invata in acelasi timp lectii importante pentru fericirea si succesul lor la SoulKids, un atelier de life-skills pentru copii de 6-12 ani creat in Singapore si care vine pentru prima data in Romania. Programul Self Confidence de 3 zile ajută copiii să-și găsească punctele forte și să se concentreze pe asta pentru a-și crea viitorul.

ATELIERE… NAȚIONALE

6. Sarbatorim impreuna ziua Romaniei prin 2 ore de ateliere si joaca! La atelierul 1 Decembrie – atelier pentru copii Cu Chef de Joacă copiii vor avea doua activitati prin care vor decora si creea harta Romaniei. La prima activitate, copii vor picta figurine de ipsos cu harta Romaniei si dansatori populari, iar aceste figurine vor fi transformate dupa decorare, in magneti. La a doua activitate copii, cu ajutorul parintilor, vor creea mini-tablouri cu harta Romaniei din cuie si ata. In timpul ramas copii se vor bucura de joaca libera.

7. Niciodată nu e prea prea devreme să-ți descoperi talentul ascuns, ori chiar vocația! Și ne-ar plăcea să fim noi cei care te ajută. Elena Ciolacu, ne va îndruma pas cu pas intr-un frumos mestesug: ulei/sticla, la atelierul de icoana pe sticla pentru copii 4-11 ani de la Casa cu Rost.

8. De 1 Decembrie sarbatorim pictand romaneste! Made by You sarbatoreste Romania pictand pe ceramica motive traditionale, urmarind particularitatile zonale si caracteristicile principale ale creatiei populare romanesti. Organizatorul va pregati materiale si atmosfera de inspiratie si va invita sa fiti prezenti cu spiritul romanesc – purtand ie, brau national, fluturand un steag si voia buna ce va caracterizeaza.

9 Pictăm iarna pe sticlă! Chiar dacă ai doar 2 anișori, suntem siguri că te vei descurca de minune cu ajutorul nostru și al părinților. Iarna îți pune la dispoziție culorile ei, ca tu să le așterni pe sticlă.Tăpușele vă invită la Pictăm Iarna pe Sticlă, atelier de creație pentru copii de 2-6 ani.

SPECTACOL

10. După ce am râs cu lacrimi la “Punguța cu Doi Bani”, “Ivan Turbincă”, spectacolul +3 ani de la Opera Comică pentru Copii ne va arăta cât este de important să ai simțul umorului și inima curată, indiferent de vârstă. Să aflăm chiar de la Ivan ce este o turbincă și câte pot încăpea în ea!

TÂRGURI

11. Începând din 1 decembrie, în curtea Hanului cu Tei se va organiza Târgul de Crăciun Rembrandt Christmas Fair – singurul târg din Centrul Vechi al Bucureștiului dedicat iubitorilor de produse handmade. Vino să te bucuri de Magia Crăciunului, obiecte de artizanat, idei inedite de cadouri, expoziții în aer liber, ateliere arts&craft, colindele creative, delicii culinare tradiționale, decorațiuni handmade. Un adevarat paradis de lumini și culori!

12. V-ați pus vreodată întrebarea cum erau așteptate Sărbătorile de Iarnă, în urmă cu 100 de ani, cum erau tradiţiile şi obiceiurile de altădată? Dacă da, atunci vă așteptăm cu mic, cu mare, până pe 2 decembrie, să descoperim împreună magia fulgilor de nea, la Festivalul Fulgilor de Nea din Parcul Tineretului.

DUMINICĂ | 2 DECEMBRIE 2018
SPECTACOLE

13. Primele zile ale lunii decembrie aduc un nou motiv de bucurie pentru foarte tinerii spectatori din Capitală, care sunt invitați să descopere o poveste originală despre emoții, imaginație și curaj. „Eliza visează”, un spectacol dedicat copiilor cu vârsta de peste 5 ani, la Sala Rapsodia a Teatrului Ion Creangă din București.

14. Tăpușele ne invită la spectacolul-atelier “Cântecul greieraşului”, după cartea scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 1-5 ani. Un greieraș iese din ou și începe să facă primii pași prin lume. Veniţi să vedeţi primele lui sărituri, ce va păţi şi cu cine se va întâlni. Iar după spectacol, veti crea fiecare câte un greieraş.

15. În premieră la București: super spectacolul de iarnă PAM PAM Cine vrea să meargă la Polul Nord, în care #Pia, #Vio și #Kito vor călători până la Polul Nord pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun! Cei trei prieteni vor pleca în jurul lumii pentru a descoperi modul în care copiii din alte țări sărbătoresc iarna. Vor afla astfel despre tradițiile de Crăciun ale altor popoare, ce mănâncă, cum împodobesc bradul, ce jocuri joacă și care este numele lui Moș Crăciun în limba lor.

EXPOZIȚII DE CENTENAR

16. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită la expoziția temporară „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”. Expoziția care se integrează în complexul evenimentelor culturale menite a marca Centenarul României, prezintă publicului larg unele dintre cele mai importante contribuții aduse de oameni de știință români la dezvoltarea științelor zoologice.

17. Expoziția interactivă Nesupusele poate fi vizitată zilnic la Institutul Francez – Atrium până pe 7 decembrie. Expoziția este concepută ca o instalație în care sunt mai multe zone. Prima este cea de prezentare a personajelor din proiectul Nesupusele. Vom putea să admirăm și chiar să citim cartea 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă, volumul I. Cu ajutorul cărții intrăm în laboratorul de nesupunere creativă, unde ne vom putea exprima propriile idei și gânduri legate de aceste povești.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s