Cum gestionezi impactul tehnologiei in dezvoltarea copilului

Cum gestionezi impactul tehnologiei in dezvoltarea copilului

Desi stii ca tehnologia face parte din viata copilului tau, este important sa constientizezi si ca doar tu, parintele sau, poti lua deciziile corecte, cu privire la accesul la dispozitive. La Meditatii pentru parinti, te ajutam pe acest drum, astfel incat impactul tehnologiei sa fie pozitiv in viata micutului tau.

In editia trecuta a emisiunii, am vorbit despre dependenta de tehnologie la copii si ti-am oferit sfaturi concrete pentru a limita timpul pe care puiul tau il petrece in fata ecranelor.

De aceasta data, impreuna cu Diana Stanculeanu, psiholog Salvati Copiii Romania, ne dorim sa iti oferim instrumentele necesare pentru a gestiona impactul tehnologiei in dezvoltarea copilului tau. Pentru ca, indiferent daca il lasi 5 minute sau 5 ore in fata unui ecran, daca ceea ce urmareste el este inadecvat varstei sale, copilul va fi afectat.

Iar primul pas pe care il poti face, ca parinte, este sa alegi corect ce dispozitiv se potriveste cu varsta copilului tau. Iata si o serie de exemple, la Meditatii pentru parinti.

Impactul tehnologiei la diferite varste

„In ciuda faptului ca tehnologia este acolo, este extrem de disponibila, vine in forme extrem de variate, ea nu ar trebui sa devina un stil de viata, ci ar trebui sa ramana in zona instrumentelor care ne ajuta sa avem un stil de viata decent, variat, echilibrat”, explica Diana Stanculeanu.

Pe scurt, daca micutul tau se afla in clasele primare, este foarte probabil ca nu are nevoie de un smartphone conectat non-stop la Internet si care are cele mai noi dotari. La acea varsta, copilul are nevoie de un telefon prin care sa poti comunica cu el.

Daca ii punem copilului in brate o tableta din primii ani de viata, impactul tehnologiei va fi destul de grav la nivel neurologic si fizic. Important este sa gasesti dispozitivul potrivit pentru varsta potrivita.

Descopera mai multe informatii despre impactul tehnologiei asupra copiilor, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s