Cum faci norisori din sapun

Cum ar fi sa poti face nori pufosi acasa? Sunt cu siguranta copii care s-au intrebat asta la un moment dat. Noi am gasit un experiment haios si simplu in care chiar poti face sa ia nastere un norisor pufos in propria bucatarie.

Materiale necesare: 

  • Un sapun plutitor
  • Un cuptor cu microunde
  • O farfurie intinsa

Daca n-ai auzit pana acum de sapunurile plutitoare, afla ca primele astfel de sapunuri au fost vandute in 1876 in Statele Unite ale Americii sub numele de Ivory Soap si sunt considerate si astazi unele dintre cele mai pure sapunuri care exista, avand o puritate de 99,44%. In plus, datorita microbulelor de aer din interiorul lor, aceste sapunuri plutesc pe apa, ceea ce le face destul de interesante.

Noi am descoperit ca sunt si mai interesante, pentru ca sunt materia prima pentru norisorii facuti in casa.

Ce ai de facut?

Ia un sapun plutitor, taie-l in 3-4 bucati, pune-le in cuptorul cu microunde pe o farfurie si lasa-le sa se bucure de caldura pentru 80-90 de secunde. Incearca sa urmaresti procesul prin geamul cuptorului, pentru ca te va captiva transformarea bucatilor de sapun in norisori albi.

Asteapta un minut inainte sa scoti norul de sapun din cuptor, pentru ca s-ar putea sa fie fierbinte.

Cum se intampla asta?

Tocmai datorita microbulelor din interiorul sapunului, care isi maresc volumul atunci cand sapunul este incalzit, ducand astfel la cresterea in volum a sapunului.

Tie cum ti-a iesit experimentul? Povesteste-ne in sectiunea de comentarii de mai jos! 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s