Cum faci baloane de sapun patrate

Baloanele de sapun au ceva de-a dreptul fascinant, mai ales pentru copii. Stiai insa ca poti face baloane de sapun si in alte forme geometrice, nu doar in forma de sfera? Am aflat si noi cu mare surprindere si ne-am propus sa incercam neaparat in perioada urmatoare. E o activitate amuzanta pe care o poti face si tu alaturi de cel mic, sub forma unui experiment cu multi clabuci. In plus, ai nevoie de putine materiale destul de accesibile:

Prinde unele de altele trei jumatati de sarma plusata, rasucindu-le capetele ca sa obtii o forma piramidala. Repeta acest pas de patru ori – ai nevoie de patru astfel de piramide din sarma plusata.

Introdu apoi cate o jumatate de pai in fiecare fir de sarma plusata si uneste cele patru forme realizate, imbinand paiele. Vei obtine astfel un cub din sarma plusata si paie, pe care il vei folosi pentru a realiza baloanele de sapun “patrate”.

In continuare, umple vasul cu apa calduta si mult sapun lichid, apoi introdu cubul in solutie, scoate-l incet si scutura-l putin de la stanga la dreapta si apoi din fata in spate. Peretii cubului din sarma se vor uni in urma acestor miscari si vor forma un fascinant balon patrat.

De asemenea, te poti juca de-a baloanele patrate sufland cu un pai in interiorul balonului si observand formele pe care solutia de sapun le poate lua.

Iata si o demonstratie video a experimentului cu baloane patrate:

Daca ti-a placut experimentul cu baloane patrate, poti incerca si:

Cum sa faci baloane de sapun uriase

Creeaza un sul de baloane de sapun

Baloane de sapun inghetate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s