Baloane de sapun in baloane de sapun

Oricat de mult ne-ar placea iarna si zapada, ne gandim uneori cu dor la zilele lungi si calduroase de vara. Din fericire, avem mereu la indemana o activitate varatica si foarte indragita de copii – baloanele de sapun. Pe noi ne duc mereu cu gandul la vara, chiar si atunci cand afara e ger. Poti sa faci baloane de sapun si iarna, afara in frig, sau poti ramane in casa, la caldura, incercand experimentul pe care ti-l propunem astazi: baloane in baloane. Daca n-ai incercat asta pana acum impreuna cu copilul tau, pregateste repede urmatoarele materiale:

 • Zahar granulat
 • Detergent de vase lichid
 • Apa (optional: apa distilata)
 • Pipeta de plastic
 • Foarfeca
 • Un pahar de 250 ml
 • O lingura
 1. Umple paharul cu apa, adauga o lingura (15 grame) de zahar, apoi doua linguri cu detergent de vase si amesteca bine solutia cu lingura.
 2. Foloseste foarfeca pentru a taia o bucata din capatul gros al pipetei de plastic.
 3. Foloseste putina solutie pentru a umezi suprafata pe care vei face experimentul cu baloane de sapun.
 4. Inmoaie capatul gros al pipetei in solutie si sufla prin capatul subtire, la cativa centimetri de blatul de lucru. Inmoaie din nou pipeta in solutie si introdu fara teama capatul gros al pipetei prin balonul umflat deja pe masa. Repeta procedura cu grija pana cand consideri ca ai suflat suficiente baloane de sapun in balonul de sapun sau pana se sparge intreaga constructie.

Ai suficienta solutie pentru a relua de multe ori experimentul, incercand sa dobori record dupa record.

Iata si un tutorial video al activitatii:

Sursa: www.stevespanglerscience.com

Cate baloane ai reusit sa sufli in interiorul primului balon de sapun? Povesteste-ne cum a decurs experimentul in rubrica de comentarii de mai jos!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s