Cum facem bagajul copilului pentru tabara de iarna?

Daca iti trimiti copilul in tabara de iarna, ce este bine sa nu lipseasca din bagaj? Ce responsabilitati are cel mic fata de bagajul sau?

Succesul unei tabere sta mai ales in modul in care au fost gandite si pregatite in cele mai mici detalii programele pentru participanti. Daca de aceste aspecte se ocupa insa organizatorii, si participantilor la distractie le revin anumite responsabilitati. Una dintre acestea este chiar pregatirea bagajului.

Desi pare un aspect mai putin insemnat, el poate influenta participarea la anumite activitati si confortul celor aflati in tabara.

Spre exemplu, lipsa unui costum de schi de rezerva poate face ca un participant la tabara sa fie nevoit sa stea in camera dupa-amiaza, cand restul lumii se distreaza pe partie, pentru ca si-a udat salopeta in prima parte a zilei.

Pregatire in echipa

Este important ca bagajul sa nu fie facut la repezeala. De aceea, inainte cu cel putin o saptamana de plecare, unul dintre parinti impreuna cu micutul care va pleca in tabara de iarna trebuie sa discute lista de echipament minim necesar, sugerata de organizatori.

Pe masura ce identifica anumite lucruri ce trebuie puse in bagaj, le va bifa de pe lista. In felul acesta, se reduce considerabil riscul ca unele lucruri sa fie uitate acasa. In plus, se pot face din timp cumparaturi pentru lucrurile care lipsesc.

Este recomandabil ca hainele sa fie aranjate intr-un rucsac potrivit, iar la acest proces sa ia parte atat parintele, cat si copilul.

In timp ce ii pui hainele in rucsac, spune-i micutului tau in ce momente ale zilei si la ce activitati sa poarte anumite haine. Pentru copiii sub 8 ani, se recomanda sa se faca o lista-inventar a bagajului si sa se noteze initialele copilului pe etichetele hainelor.

Este indicat ca in bagajul lui sa existe un compartiment separat sau o punga pentru imbracamintea murdara, pentru ca aceasta sa nu se amestece cu cea curata.

Atentie! Bagajul pentu tabara de iarna nu trebuie supraincarcat! Pe langa haine (adecvate vremii), manusi, caciuli, sosete si chiloti, nu uita de periuta si pasta de dinti, sapun, doua prosoape si un strugurel pentru buze (foarte util in caz de vant).

Obiectele de mare valoare, precum inelele sau jucariile foarte valoroase trebuie lasate acasa, pentru ca exista riscul de a se pierde pe partie, in timpul diverselor activitati, sau chiar in cabana.

Tu ti-ai pregatit copilul pentru tabara de iarna?

Echipa Adventure Camps, specialisti in tabere


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s