Cum este legat succesul de gandirea pozitiva

Am fost crescuti si educati sa credem ca fericirea depinde de succesele noastre. Dar daca este invers? Cum este influentat succesul de modul in care privesti viata? Afla aici.

Cu o experienta bogata in psihologie, Shawn Achor (director al companiei Good Think Inc.) sustine ca, de fapt, fericirea amplifica productivitatea. In conferinta TED de mai jos, Shawn vorbeste cu mult umor si autoironie despre ce impact au asupra noastra informatiile din jur.

Daca auzim tot timpul stiri negative (despre crime, coruptie, boli etc.), atunci vom avea o perceptie negativa asupra vietii si, implicit, succesul va parea ca ne scapa de fiecare data. De asemenea, daca ne raportam mereu la medie, acolo vom si ramane. Pentru a obtine o viziune diferita asupra lumii, este nevoie sa ne raportam la lucrurile bune pe care ni le ofera, lucrurile exceptionale, neobisnuite.

Aceleasi teorii sunt valabile si in privinta copiilor. Daca le prezentam doar lucrurile de care sa se fereasca, vor creste cu impresia ca oricine si orice reprezinta un pericol.

„90% din fericirea pe termen lung nu este determinata de lumea exterioara, ci de felul in care creierul nostru proceseaza lumea. Si, daca il schimbam, daca schimbam formula pentru fericire si succes, putem schimba felul in care putem influenta realitatea”, spune Shawn Achor.

Urmareste conferinta mai jos pentru a afla cum sa iti schimbi putin perspectiva si, odata cu ea, sa gasesti succesul urmarit.

[ted id=1344 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s