Pornim in Tabara de creatie „Vara pe ulita”

Incepand de luni, 4 iulie, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ii invita pe copii la o vacanta la sat, in inima Capitalei.

Tabara de creatie „Vara pe ulita”, ajunsa deja la a XXIV-a editie, se desfasoara in perioada 4 iulie – 12 august 2016 si face parte din programul pedagogic ”Vacanta la Muzeul Satului”.

Sunt asteptati copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, dornici sa invete mestesugurile traditionale romanesti. Atelierele au loc in fiecare zi, de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 14:00 si cuprind o varietate de activitati: olarit, modelaj, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, incondeiat oua, impletituri textile si vegetale, podoabe populare, masti populare, papusi, pictura naiva, tesut – cusut, opincarit, dansuri populare.

De asemenea, sunt organizate ateliere de pictura-desen, foto, teatru de papusi. Noutatea acestui an este atelierul de Jucarii Din Lemn/ Machete Din Lemn.

Intre orele 12.00 si 13.00, in fiecare zi de ateliere, are loc Pauza de Divertisment, in care vor avea loc activitati de socializare – jocuri traditionale din satul de altadata, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, cunoasterea animalelor domestice, activitati de preventie si prim-ajutor, notiuni de protectie si reguli de circulatie, ateliere de jurnalism, de reciclare deseuri, ateliere de trasee montane si de gatit pe munte, gradinarit, demonstratii de gimnastica si multe alte activitati menite sa ii antreneze pe copii intr-o joaca educativa.

Inscrierile au loc in fiecare zi, pe toata durata taberei, de luni pana vineri, orele 10.00 – 16.00, la Sala de Pedagogie, etaj I – Kiseleff 28.

Vezi tot programul activitatilor AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s