Ce inseamna timp de calitate in familie cand esti bebe?

Ce inseamna timp de calitate in familie cand esti bebe?

Poate ca ti se pare ca nu intelege prea multe si e drept ca nu poti juca Scrabble cu el, dar bebelusul tau este mult mai intuitiv decat realizezi, iar dezvoltarea sa depinde de un timp de calitate in familie.

Daca ne urmaresti de ceva vreme, probabil ca ai mai auzit pe la noi vorbindu-se de importanta petrecerii unui timp de calitate in familie. Am tot vorbit si scris despre jocurile copilariei, activitati pentru copii si parinti, comunicarea in familie si multe altele. Dar poate ca te-ai intrebat cum sa faci toate astea cu un nou-nascut. Cum ii oferi bebelusului timp de calitate? Si, in acest caz, cum definim calitatea?

Raspunsul este cat se poate de simplu si, dupa ce il afli de la psihoterapeuta Mirela Horumba, iti vei da seama ca nu este nevoie sa iti incarci programul cu tot felul de activitati iesite din comun, ci doar sa fii acolo pentru copilul tau.

Timp in familie prin ochii bebelusului tau

Asadar, sa recapitulam. In dezvoltarea bebelusului, conteaza foarte mult prezenta ta si faptul ca si tu, la randul tau, recunosti prezenta puiului tau. Pentru el, timp de calitate in familie inseamna sa ii vorbesti, sa ii canti, sa ii povestesti tot ce faci (de la gatit, pana la ce vezi afara, pe fereastra), sa il atingi, sa il mangai si sa il privesti.

„Integreaza tot ce ai ca elemente de mediu in limbajul pe care il folosesti cu copilul tau. Asta inseamna timp de calitate”, am aflat de la Mirela Horumba.

Si nu uita! Acum, ai o ocazie in plus de a petrece timp de calitate in familie, pentru ca 1 iunie este zi libera nationala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s