Ce faci cand copilul nu vrea sa imparta

Ce faci cand copilul nu vrea sa imparta

Pana spre varsta de 3 ani, prichindeii nu prea stiu ce inseamna sa isi imparta lucrurile si, din aceasta cauza, se pot isca momente tensionate la locul de joaca. Cum ar trebui sa reactionezi cand copilul nu vrea sa imparta? Iata sugestiile noastre, la Parinti de Pici.

E chiar impresionant cat de incrancenate pot fi unele dispute intre doi pitici de 2-3 ani, cand se cearta pe o jucarie – cu plansete, tipete, poate chiar cu imbranceli sau lovituri. Iar noi, parintii, suntem obisnuiti sa intervenim prompt, incercand sa-i impacam si vorbindu-le copiilor despre cum ar fi bine sa imparta cu ceilalti.

Din pacate, mintea picilor nu poate concepe asta, deocamdata. Pentru un prichindel de 1-2 ani, atunci cand vede un lucru si il vrea, acel ceva devine automat al lui. Asa ca, ii e dificil sa inteleaga de ce i se cere sa renunte la un lucru doar pentru ca il vrea si alt copil. La aceasta varsta, este normal cand copilul nu vrea sa imparta.

Asta nu inseamna ca ai un copil egoist. Interactiunile sociale, in special cu ceilalti copii, il vor invata, treptat, cum functioneaza generozitatea.

Cum iti poti invata prichindelul sa fie mai generos? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s