Cum vede copilul familia dupa divort

Cum vede copilul familia dupa divort

Divortul parintilor poate fi foarte bulversant pentru copil. Nu numai ca se strica imaginea idilica de familie, dar notiunea insasi de familie i se da peste cap. Cum vede cel mic familia dupa divort? Afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Familia copilului ramane pentru toata viata aceeasi, doar ca aceasta familie nu mai are o reprezentare reala. In sufletul lui [n.r. al copilului], mama si tata sunt aceiasi si vor ramane pentru toata viata aceiasi”, explica Ion Bucur, psihoterapeut si specialist in dinamici familiale.

Sigur, odata ce fiecare parinte isi gaseste un nou partener, situatia poate deveni mai dificila. Ion Bucur sugereaza ca, in astfel de cazuri, „copilul ar trebui sa faca loc in inima lui acelor persoane noi, ca semn de respect pentru parintii lui”. De fapt el mentioneaza ca respectul este modul in care pastram iubirea chiar si dupa ce relatia s-a destramat.

Mai multe despre cum intelege copilul notiunea de familie dupa divort iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s