Ce ar trebui sa stie bona copilului

Ce ar trebui sa stie bona copilului

Inainte sa iti lasi puiul cu o bona, o ruda sau prieteni, este nevoie sa le dai cateva informatii. La Parinti de Pici, iti spunem cum sa pregatesti bona copilului din timp.

Fie ca apelezi la o ruda sau la o prietena sa stea cateva ore cu cel mic, fie ca pleci cateva zile si nu-l poti lua cu tine, persoana care ramane sa aiba grija de copil trebuie sa stie cateva lucruri de baza. Lista poate fi mai scurta sau mai lunga, in functie de cat de bine va stie, pe voi si pe copil, dar si in functie de cat de anxios sau de relaxat esti tu, ca parinte.

In primul rand, bona copilului trebuie sa aiba in agenda numarul tau de telefon si al partenerului, sa poata lua usor legatura cu voi. Bineinteles ca si voi trebuie sa aveti salvat numarul ei.

Afla si mai multe indicatii pe care sa i le dai bonei, acum, la Parinti de Pici.

Lucruri pe care sa le stie bona copilului

De asemenea, verificati impreuna cu bona lista numerelor de urgenta la care poate suna daca e cazul: 112, politie sau numarul de telefon al medicului. Cel mai usor e sa lasi lista pe frigider, la vedere, impreuna cu adresa locuintei.

Foarte important e sa-i spui bonei daca cel mic are de luat diverse medicamente si sa i le lasi la indemana, cum ar fi, de exemplu, suplimentul de vitamina D. De asemenea, lasa-i o lista cu alimentele pe care copilul tau are sau n-are voie sa le consume. Asta daca nu ai umplut deja frigiderul cu tot ce ar putea manca cel mic in dublul perioadei in care vei fi departe de el.

Nu in ultimul rand, spune-i bonei care este programul copilului tau, cand isi ia mesele, cand obisnuieste sa se culce, descrie-i rutina de somn si preferintele de joaca si de lectura. In felul acesta, cel mic se va simti confortabil urmandu-si programul cunoscut, iar persoana care sta cu el va sti cum sa-i organizeze timpul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s