Capra (de la 10 ani)

Pregatirea jocului:
Prin numaratoare, este ales un copil care sa stea « capra » (aplecat, cu mainile pe genunchi si capul intre umeri). Ceilalti copii stau in rand, la o distanta oarecare de « capra ».

Materiale necesare:
Nu este nevoie de materiale.

Desfasurare:
Fiecare copil din rand isi va lua avant si va sari peste « capra », sprijinindu-se cu mainile de spinarea « caprei » si departand picioarele. Apoi se vor aseza la loc in sir pana cand sar toti. Daca vreunul se dezechilibreaza si cade, sau il atinge cu picioarele pe « capra », va fi el « capra ». Daca nu, se va trece la nivelul urmator pana cand primul care va gresi va fi pus « capra ».
La primul nivel se sare normal. Al doilea nivel sunt « cutitele », sarind cu mainile tinute pe muche pe spinarea « caprei ». Al treilea nivel sunt « furculitele », sprijinindu-se doar cu degetele pe spinarea « caprei ». Dupa ce sunt trecute aceste nivele, cel care sta « capra » se va mai ridica putin, apoi sunt reluate cele trei nivele. Daca tot nu cade nimeni, « capra » iar se va mai ridica putin. Si tot asa, pana cand va gresi cineva.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s