Boala varstei a 3-a care apare tot mai devreme

Boala varstei a 3-a care apare tot mai devreme

De multe ori, consideram ca anumite boli si afectiuni apartin doar bunicilor sau celor trecuti de o anumita varsta, dar se pare ca nu mai este asa. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre boala care apare tot mai devreme, anume infarctul.

Dr. Oren Iancovici, medic cardiolog, considera ca nu este neaparat vorba de faptul ca tinerii se imbolnavesc mai mult, ci de faptul ca vin mai des la consultatii si se informeaza mai mult. Ca urmare, si infarctul a inceput sa fie identificat tot mai des la persoanele de 30-40 de ani, varste la care nu ne-am astepta sa se intample.

Pentru a identifica un infarct, este bine sa stii ca 90% din pacienti au urmatoarele simptome: durere intensa in capul pieptului, care se duce uneori la baza gatului, pe mana stanga sau pe mana dreapta sau in spate, intre omoplati, transpiratii reci, stare de voma, palpitatii, agitatie sau lesin. Durerea vine si pleaca, avand intensitate mai mare sau mai redusa; poate dura 1-2 minute pana la 20 de minute, cu pauze de 5 minute. Indicat este sa ajungi in 6 ore la spital, dupa aparitia simptomelor.

Mai multe despre infarct si factorii agravanti iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s