Ana-Maria Branza: Un campion e cel care nu renunta

Ana-Maria Branza: Un campion e cel care nu renunta

Intr-o editie speciala a emisiunii Tati in dialog, le-am dat taticilor o pauza, pentru a sta de vorba cu vicecampioana mondiala la spada, Ana-Maria Branza (Popescu). Desi nu este mamica (inca), spadasina ne-a vorbit despre propria ei copilarie si despre sportul in viata copiilor. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

„Am venit [n.r.: la Itsy Bitsy FM] in calitate de copil care a reusit, copil care a visat, care si-a dorit, care a muncit si care a ajuns acolo unde si-a propus cand era mic”, ne spune Ana-Maria Branza.

Dupa 20 de ani de performanta sportiva si dupa ce a luat aurul cu echipa de spada a Romaniei la editia din 2016 a Jocurilor Olimpice, scrimera s-a retras in glorie. Totusi, nu a putut sta mult timp departe de pasiunea ei. La doar 10 luni de la intoarcerea pe plansa de scrima, Ana-Maria a castigat argintul la Campionatele Mondiale de scrima de la Wuxi (China). Proaspat intoarsa de la competitie, vicecampioana mondiala a poposit si pe la noi, pentru a ne spune ce inseamna sportul pentru ea.

Un campion e cel care nu renunta”, explica Ana-Maria Branza. „Imi place sportul pentru ca imi da ocazia sa imi depasesc limitele, pentru ca m-a ajutat sa descopar lumea – sa cunosc locuri noi, oameni noi, la care probabil nu as fi avut acces daca nu urmam acest drum, si pentru ca mi-a dat tot ceea ce am astazi.

Te invitam sa asculti tot interviul de la Tati in dialog in podcastul de mai jos.


otter.ro

Lasă un răspuns