Ana-Maria Branza: Un campion e cel care nu renunta

Ana-Maria Branza: Un campion e cel care nu renunta

Intr-o editie speciala a emisiunii Tati in dialog, le-am dat taticilor o pauza, pentru a sta de vorba cu vicecampioana mondiala la spada, Ana-Maria Branza (Popescu). Desi nu este mamica (inca), spadasina ne-a vorbit despre propria ei copilarie si despre sportul in viata copiilor. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

„Am venit [n.r.: la Itsy Bitsy FM] in calitate de copil care a reusit, copil care a visat, care si-a dorit, care a muncit si care a ajuns acolo unde si-a propus cand era mic”, ne spune Ana-Maria Branza.

Dupa 20 de ani de performanta sportiva si dupa ce a luat aurul cu echipa de spada a Romaniei la editia din 2016 a Jocurilor Olimpice, scrimera s-a retras in glorie. Totusi, nu a putut sta mult timp departe de pasiunea ei. La doar 10 luni de la intoarcerea pe plansa de scrima, Ana-Maria a castigat argintul la Campionatele Mondiale de scrima de la Wuxi (China). Proaspat intoarsa de la competitie, vicecampioana mondiala a poposit si pe la noi, pentru a ne spune ce inseamna sportul pentru ea.

Un campion e cel care nu renunta”, explica Ana-Maria Branza. „Imi place sportul pentru ca imi da ocazia sa imi depasesc limitele, pentru ca m-a ajutat sa descopar lumea – sa cunosc locuri noi, oameni noi, la care probabil nu as fi avut acces daca nu urmam acest drum, si pentru ca mi-a dat tot ceea ce am astazi.

Te invitam sa asculti tot interviul de la Tati in dialog in podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s