Adriana Mitu lanseaza cartea „Micuta Alexia si nu-potii ei”

Adriana Mitu le da intalnire copiilor pe 7 iunie, de la ora 18:00, la libraria Carturesti Verona, sa afle povestea Micutei Alexia si a nu-potilor ei.

Cartea „Micuta Alexia si nu-potii ei”, aparuta la Editura DPH, se adreseaza tuturor, dar mai ales copiilor carora li se intampla sa spuna ca nu pot face anumite lucruri, carora le este teama sau nu au incredere in ei.

Lansarea de carte va include si un atelier gratuit de lectura creativa si joc, pentru copiii de 4-8 ani, in cadrul caruia Adriana va citi din noua ei carte, va discuta cu cei mici despre frici (si cum pot fi ele depasite) si le va propune cateva joculete pentru a capata superputeri.

Adriana Mitu este autor de povesti terapeutice pentru copii, fondatoarea centrului EDUC si facilitator de programe pentru dezvoltarea cognitiv-emotionala a copiilor si adolescentilor, dar si o buna prietena a echipei Itsy Bitsy, implicata in demersurile de prevenire a bullying-ului desfasurate de Itsy Bitsy.

Curiosi sa aflam despre ce e vorba in noua ei carte, am rugat-o pe Adriana sa raspunda la cateva intrebari:

Ce sunt nu-potii?
Nu-potii sunt niste creaturi de diferite culori. La inceput sunt mici, cam cat o boaba de piper, apoi se fac din ce in ce mai mari.

Cat de mari pot fi nu-potii? Ohooooo, ei pot ajunge si cat o casa, sau cat un bloc cu zece etaje. si sunt tare galagiosi. topaie, alearga, se rostogolesc, sar, se tavalesc si striga mereu: “Nu pot! Nu pot! Nu pot!”.

Cum sprijina cartea dezvoltarea emotionala a copiilor?
Dezvoltarea emotionala este un aspect deosebit de important pentru cresterea armonioasa si echilibrata a copiilor. Iar gestionarea fricilor si increderea in propriile forte sunt doi piloni de baza pentru a construi o fundatie puternica pe care sa se aseze experientele viitoare.

Cartea „Micuta Alexia si nu-potii ei” se adreseaza temerii de a nu putea face un anumit lucru, care este frecvent intalnita la copii.

Acest nu-pot, care apare in anumite momente, vorbeste despre lipsa de incredere in propriile forte, despre indoiala de sine, desprese sentimentul de incompetenta si neputinta in fata provocarilor ivite. Iar in timp aceste emotii si sentimente cresc odata cu copilul si ajung sa-i ciunteasca o parte din el, sa-l faca sa se simta mic, slab, neputincios.

Prin intermediul povestii, copilul intra in contact cu propriile sentimente de neputinta. Copiii pot depasi mai usor temerile atunci cand transpun ceea ce ii framanta in spatiul imaginarului, dandu-i o forma.

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare se gasesc aici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s