Activitati practice pentru scolarii mici

Activitati practice pentru scolarii mici

Odata intrat la scoala, copilul tau va deveni interesat de cum functioneaza lumea. Iata cum il poti ajuta sa descopere mai usor lucruri noi, prin activitati practice.

Perioada 7-10 ani este „varsta la care copilul isi reafirma independenta”, dupa cum aflam de la psihoterapeuta Ramona Oros, la Meditatii pentru parinti. Cu alte cuvinte, micul tau scolar din nou iti va testa regulile si limitele si va incerca sa isi impuna mai puternic punctul de vedere si vointa. „Este un moment potrivit sa lasam copilul sa conduca jocul”, mai spune Ramona Oros.

La varsta scolara, cel mai bun timp de calitate pe care i-l poti oferi micutului tau este sa il lasi pe el sa propuna jocuri, sa intri in imaginatia lui si sa intelegi ce vrea sa iti transmita. Scolarii mici au o imaginatie debordanta, dar ancorata in situatii reale. Astfel, este o perioada foarte buna in care sa observi care sunt nevoile copilului tau.

Despre si mai multe activitati practice in familie ne spune acum Ramona Oros, la Meditatii pentru parinti.

Activitati practice la varsta de 7-10 ani

Pentru a petrece un timp de calitate in familie, iti oferim o serie de idei pe care le poti folosi oricand vrei sa relationezi cu puiul tau:

  • jocuri de imaginatie – lasa-ti copilul sa propuna jocul si adopta rolul pe care ti-l ofera;
  • jocuri de carti – scolarii mici sunt la varsta la care invata adunari si scaderi, iar jocuri precum Tabinet ii vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile matematice;
  • board games (jocuri de societate) – ii dezvolta copilului gandirea strategica;
  • harjoneala – prin batai cu apa, batai cu perne sau chiar putin wrestling, copilul incearca sa isi afirme independenta.

Tu ce activitati practice mai stii pentru copiii de 7-10 ani? Spune-ne in rubrica de comentarii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s