Jocurile Copilariei: Ratele si vanatorii cu Andreea Marin

Cand a fost ultima oara cand te-ai jucat Ratele si vanatorii? Aminteste-ti aici regulile jocului si retraieste, alaturi de micutul tau, bucuria copilariei!

„Jocurile copilariei noastre insemnau miscare, respiratie in aer liber, a te umple de verde si de senin, toate aceste lucruri atat de pretioase, pe care, din pricina calculatoarelor, copiii din ziua de astazi le au din ce in ce mai putin”, este de parere Andreea Marin.

Asculta mai jos tot indemnul ei si urmeaza-l, provocandu-ti copilul la un joc precum Ratele si vanatorii. Ai toate regulile aici.

Numar de jucatori: de la 6 in sus.

Ai nevoie de: o minge, spatiu de alergat (in curtea scolii, in parc, in spatele blocului etc.)

Cum se joaca:

Se aleg doi jucatori care sa fie vanatorii. Ceilalti vor fi ratele.

Cei doi vanatori se asaza fata in fata, la distanta de cativa metri unul de celalalt, iar la mijloc stau ratele.

Cand incepe jocul, unul din vanatori arunca mingea in grupul ratelor, astfel incat sa nimereasca macar una. Daca nu nimereste, mingea este prinsa de cel de-al doilea vanator, care va arunca la randul lui in rate.

O rata are trei vieti. Daca este nimerita de vanatori de trei ori, rata respectiva iese din joc. Atentie! O rata poate prinde mingea aruncata de vanator, daca mingea nu a atins pamantul. In acest caz, ea va castiga o viata.

Cand ramane o singura rata, vanatorii pot arunca mingea spre ea de atatea ori cati ani are. De exemplu, daca jucatorul are 7 ani, vanatorii arunca de sapte ori.

La finalul jocului, se aleg alti vanatori.

Afla de la Andreea Marin mai multe despre Ratele si vanatorii si despre bucuria pe care ne-o aduc jocurile copilariei.


Un comentariu la „Jocurile Copilariei: Ratele si vanatorii cu Andreea Marin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s