Reteta Drob de ciuperci – mod de preparare pentru copii

Ingrediente: un kilogram de ciuperci, cinci cepe potrivite, trei oua, patru linguri de faina, trei linguri de ulei, marar, patrunjel, sare si piper.Mod de preparare : Curatam ceapa, apoi o tocam si o calim putin in ulei impreuna cu mirodeniile. Curatam si spalam ciupercile, apoi le punem la fiert. Dupa ce au fiert, le strecuram … Continuă lectura „Reteta Drob de ciuperci – mod de preparare pentru copii”

Reteta Supa de dovleac – mod de preparare pentru copii

Ingrediente – pentru patru portii : 500 de grame de miez de dovleac, o ceapa, 30 de grame de unt sau margarina, un catel de usturoi, 500 de mililitri de supa de legume, 100 de mililitri de smantana subtire, sare, piper, putin zahar si o lingurita de suc de lamaie. Puteti pune si galuste. Pentru … Continuă lectura „Reteta Supa de dovleac – mod de preparare pentru copii”

Mango – Regele Fructelor

Mango este considerat in continuare un fruct nou in Romania. Bananele, portocalele, chiar si kiwiul au devenit elemente importante din nutritia noastra, dar mangoul este in continuare privit cu retinere. Asadar, hai sa descoperim proprietatile acestui fruct exotic!   Datorita calitatilor sale, mangoul mai este denumit si Regele Fructelor. Este cultivat mai ales in regiunile … Continuă lectura „Mango – Regele Fructelor”

Reteta Acadele de parmezan – mod de preparare pentru copii

Iata ce iti propunem astazi sa gatesti impreuna cu cel mic – acadele de parmezan. Ceva delicios. Incearca si tu! Ingrediente: pentru 6 acadele: 6 linguri de parmezan ras, 6 stiksuri mai lungi, putin piper, boia de ardei si busuioc uscat. Mod de preparare: acum ca ai pus toate ingredientele pe masa, chema-o pe mama … Continuă lectura „Reteta Acadele de parmezan – mod de preparare pentru copii”

Stafidele

Stafidele nu sunt altceva decat struguri uscati si reprezinta o gustare sanatasa, delicioasa si plina de energie. Se gasesc in orice perioada a anului si contin toate vitaminele si mineralele strugurilor. Stafidele contin fructoza si glucoza care produc energie in organism si nu afecteaza sanatatea dintilor prin producerea de carii, asa cum o fac dulciurile … Continuă lectura „Stafidele”

Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru blat : 5 oua, 200 de grame de zahar, 200 de mililitri de ulei, o jumatate de cana de apa, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt si doua linguri de cacao. Pentru crema : o budinca de vanilie, cinci-sase linguri de zahar si 125 de grame de unt. … Continuă lectura „Reteta Negresa cu banane – mod de preparare pentru copii”

Scortisoara

Scortisoara este folosita inca din Evul Mediu pentru intarirea inimii, pentru combaterea gripei si pentru tratarea durerilor interne.Datorita efectului tonifiant, scortisoara se foloseste in infectii ale cailor respiratorii, in gripa si viroze pulmonare. Consumul de scortisoara calmeaza nervii si incalzeste organele interne, calmand durerile de cap si febra. Mai mult, scortisoara ajuta la eliminarea tensiunii … Continuă lectura „Scortisoara”

Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii

Ingrediente pentru douazeci de inimioare Barbie : cincizeci de grame de drojdie, o suta de grame de unt, o suta de grame de branza de vaci, doua sute de mililitri de suc de coacaze negre, trei linguri de zahar, un ou, sapte sute de grame de faina.Mod de preparare : Intr-un castron mai inalt se … Continuă lectura „Reteta Inimioare Barbie – mod de preparare pentru copii”

Zaharul brun

Zaharul brun este cel mai bun inlocuitor al zaharului rafinat pentru dulciuri si prajituri, el devenind acum disponibil si in Romania.Este asemanator cu zaharul obisnuit, dar considerabil mai inchis la culoare si cu o forma mai neregulata. Pentru prajituri, cozonaci sau alte dulciuri, zaharul brun se comporta la fel ca si cel obisnuit, insa are … Continuă lectura „Zaharul brun”

Aventura cercetasilor Danone

Incepand din luna septembrie copiii exploreaza fabrica Danone pentru a afla secretul iaurtului! Cum descoperim fabrica Danone? Pornind in “Aventura cercetasilor Danone”, prin inscrierea clasei sau a grupei de catre invatator sau educator, pe danone.ro. La sediul fabricii micii cercetasi vor avea prilejul sa urmareasca un film despre beneficiile iaurtului si despre istoria Danone, sa … Continuă lectura „Aventura cercetasilor Danone”

Soia

Sunt sigura ca ati auzit multe lucruri despre soia. Ce este ea de fapt ? Cu mult inainte ca oamenii sa invete sa analizeze continutul molecular al alimentelor, chinezii ii spuneau ” carne fara oase ” sau ” vita chinezeasca „, iar japonezii ii dedicau versuri. Este vorba despre soia.Se mai numeste si planta minune … Continuă lectura „Soia”

Malai

Malaiul este de fapt faina de porumb. Porumbul este una din cele mai valoroase plante cultivate.Este tonifiant pentru splina, pancreas si stomac si are proprietati diuretice. Se recomanda persoanelor care sufera de retentie hidrica, de proasta digestie si de anxietate. Porumbul sta la baza multor alimente cum ar fi mamaliga, fulgii de porumb si floricelele. … Continuă lectura „Malai”

Pestele

Carnea de peste este bogata in proteine si ne protejeaza de multe boli. Pe langa proteine, pestele mai contine fosfor, iod si vitaminele B si A. Consumul de peste ne apara de bolile de inima si se pare ca ne face mai destepti, pentru ca s-a observat ca mamicile care consuma peste in timpul sarcinii … Continuă lectura „Pestele”

Reteta Placinta cu masline – mod de preparare pentru copii

Ingrediente : trei cani de faina, doua cesti de apa calduta, o ceasca de ulei, un praf de sare. Pentru umplutura : 200 de grame de masline fara samburi, tocate marunt, o cescuta de ulei, doua cepe tocate marunt, o legatura de marar, sare si piper.Mod de preparare : Amestecam faina cu apa, uleiul si … Continuă lectura „Reteta Placinta cu masline – mod de preparare pentru copii”

Reteta Prajitura cu mere – mod de preparare pentru copii

Ingrediente : un kilogram de mere, patru oua, o cana de faina, o cana de zahar, o jumatate de pahar de apa, o jumatate de pahar de ulei, putina scotisoara si 1 lingurita de praf de copt.Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja si de samburi, apoi se taie cubulete. Separat – … Continuă lectura „Reteta Prajitura cu mere – mod de preparare pentru copii”

Busuioc

Busuiocul este o planta care poate fi folosita atat ca mirodenie, cat si pentru ceai. Intareste sistemul nervos si favorizeaza digestia, avand proprietati antiseptice. Pretuit de mai toate popoarele europene, busuiocul era, la romani, o planta de suflet; pe langa faptul ca aducea noroc, aducea si sanatate. Busuiocul este un tonic si un energizant cat … Continuă lectura „Busuioc”

reteta-crema-zahar-ars
Reteta de crema de zahar ars – mod de preparare pentru copii

Una dintre cele mai iubite deserturi din copilaria noastra este, fara indoiala, crema de zahar ars. Este usor de preparat si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente care cu siguranta deja se regasesc in gospodaria ta. Uite cum se prepara! Ingrediente pentru patru 4 portii: 8 oua; 300 grame de zahar; un litru de … Continuă lectura „Reteta de crema de zahar ars – mod de preparare pentru copii”

Smantana

Smantana este un produs lactat compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat. Se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros şi uscat. Dupa cateva zile, grasimea din laptele prins se ridica la suprafata intr-o pojghita mai groasa sau mai subtire, in functie de grasimea … Continuă lectura „Smantana”

Menta

Menta este un remediu natural deosebit pentru imbunatatirea digestiei si pentru calmarea durerilor de cap. Este o planta bine cunoscuta pentru proprietatile sale curative,dar si pentru aroma tonifianta. Ceaiul de menta este utilizat in medicina naturista pentru proprietatile sale digestive si calmante. Substanta cea mai importanta pe care o contine aceasta planta cu efect terapeutic … Continuă lectura „Menta”

Varza

Varza este o leguma bogata in vitaminele A, C si E…dar si in fibre. Este un aliment energetic, remineralizant si tonifiant; este preferabil sa se manance in stare cruda – asta pentru a-i pastra calitatile nutritive. Varza contine si minerale – calciu, magneziu, fier – dar si iod si cupru. Datorita continutului bogat in vitamine, … Continuă lectura „Varza”


1 5 6 7 8 9 11